"Her cuma 14.30’dan sonra bir soygun bekliyorum"

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden, PTT'nin 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, "Ben her cuma saat 14.30'dan sonra bir soygun beklemeye başladım. Amatörler soyguncular PTT'yi tercih ediyor, tesellimiz

"Her cuma 14.30’dan sonra bir soygun bekliyorum"

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden, PTT'nin 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte, "Ben her cuma saat 14.30'dan sonra bir soygun beklemeye başladım. Amatörler soyguncular PTT'yi tercih ediyor, tesellimiz o" dedi.

PTT'nin 175. Yılı dolayısıyla Sirkeci'deki tarihi Büyük Postane binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Harun Maden; PTT'nin 23 Ekim 1840 yılında mektup taşıma ile başlayan hizmetlerinin bugün teknolojinin de gücüyle birçok alana yayıldığını söyledi. Maden, PTT markasının ülkemizde ilklere öncülük eden bir marka olduğunu ve her yılları ile gurur duyduklarını belirterek 175. yılı özellikle "Gurur Yılı" ilan ettiklerini açıkladı.

PTT'nin ilklerinde de bahseden Maden, temelleri 23 Ekim 1840 yılında Sultan Abdülmecit tarafından atılan PTT'de ilk posta pulunun 1863 yılında kullanıldığını, 1855'te ilk telgrafın çekildiğini, 1926'da ilk otomatik telefon santralinin kurulduğunu, ilk radyo anonsunun 1927'de PTT'de Eşref Şefik tarafından yapıldığını ifade etti.

EN GENİŞ HİZMET AĞINA SAHİP ANONİM ŞİRKET

1840'ta iletişimin her türlü hizmet dalında faaliyet göstermek üzere, Posta Nizamnamesi ile tarihi hizmet sürecini başlattıklarını söyleyen Maden, 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu'nun yeniden yapılandırılması sonucunda tüzel kişiliğe sahip olduklarını belirtti. Maden sözlerini şöyle sürdürdü, "40 bini aşan personelimiz ve 4500'ün üzerinde işyerimiz ile en geniş hizmet ağına sahip bir "Anonim Şirket" olarak yolumuza devam ediyoruz. 175 yıllık tecrübemizi, toplumun PTT'ye duyduğu güven ve teknolojinin sunduğu olanaklarla birleştirerek, ulusal ve uluslararası alanda itibarlı bir marka değeri oluşturuyoruz" dedi.

"KAR EDEN BİR ŞİRKETİZ, ORTAKLIKLARLA YURT DIŞINA AÇILACAĞIZ"

Maden, PTT'nin iki asra yakındır sunduğu hizmetlerle Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiğini ve yepyeni projelerle daha ileriyi hedeflediğini belirterek, "Posta teşkilatları daha önce haber taşıyorlardı şimdi nesneleri taşıyor olacaklar" dedi. Harun Maden, e-ticaret yoluyla yapılan alışverişin tüketiciye ulaştırılması alanında çalıştıklarını kaydetti. PTT'nin kâr eden bir şirket olduğuna işaret eden Harun Maden, "2016 yılında ortaklıklar yoluyla yurtdışında varlığımızı göstereceğiz. Farklı şirketler ve ticari ortaklıklarla hem Avrupa'da hem de Uzak Doğu'da var olmayı hedefliyoruz. Bunun için biz hazırız mevzuat bekleniyor" ifadelerini kullandı.

GELİRİN YÜZDE 70'İ MEKTUP VE POSTA HİZMETİNDEN

PTT'nin gelirlerinin yüzde 70'inin mektup ve posta hizmetlerinden geldiğini kaydeden Maden, "Vatandaş göndermiyor belki ama bankalar, telefon şirketleri vatandaşlara bildirimleri mektuplar hâlâ gönderiyor" diye konuştu.

PTT BANKLARDA 20 MİLYON İNSAN İŞLEM YAPIYOR

Maden "Her yıl 20 milyon insanımızın işlem yaptırmak için uğradığı PTT banklarda, özel şahısların yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet sağlıyoruz." diye konuştu. Son yıllarda GSM sektörüne kazandırdıkları Pttcell markasının 500 bine yakın abonesi ile rakipleri arasında öne çıkmaya başladığını belirten Maden sözlerini şöyle sürdürdü; "Ayrıca lojistik hizmetler alanında; depolama, taşımacılık, organizasyon gibi faaliyetleriyle de bu alandaki ağırlığını daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda üzerinde çalıştığımız somut projeler 2016 başlarında işler duruma getirilecektir" dedi.

ÜLKEMİZDEKİ İLK RADYO YAYININI PTT GERÇEKLEŞTİRDİ

Maden, PTT tarihinde hep mektup, telgraf ve telefondan bahsedildiğini fakat birçok insanın bilmediği bir konunun daha hizmet alanında olduğunu belirterek şöyle konuştu; "PTT'nin 1927 yılında ülkemizdeki ilk radyo yayınına sağladığı katkı çok bilindik bir malumat değil. PTT, bugünkü Sirkeci Büyük Postanesi'nde Büyük Eşref Şefik'in gerçekleştirdiği ve Sesli Haber Postası olarak iletilen radyo yayınlarına 10 yıl süresince ev sahipliği yapmıştır" dedi. Ayrıca yine aynı binada o dönem Hayrettin Hayreden tarafından radyo kullanımı ile ilgili eğitim almak isteyen halka eğitimler verildiğinin de altını çizen Maden, kursların çok verimli olduğunu, hatta kursiyerlerin kendi emekleriyle iki veya üç lambalı radyolar yaptıklarını ifade etti.

DÜNYA POSTA BİRLİĞİ 2016 KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

192 üye ülkenin posta idareleri ile birlikte ortak kararlar alan Dünya Posta Birliği'nin (UPU) kurucu üyelerinden olan PTT'nin Osmanlı döneminde sadece mektup taşıma faaliyeti ile başlayan postacılık hizmetlerine bugün kargo ve bankacılık sektörlerinin de eklendiğini belirten Maden, 2016 yılında gerçekleştirilecek Dünya Posta Birliği kongresine ev sahipliği yapacaklarının müjdesini verdi.

BİR YIL BOYUNCA ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

PTT'nin kuruluşunun 175. Gurur Yılı dolayısıyla 1 yıl boyunca tüm Türkiye'de etkinliklerin yarışmaların ve organizasyonlar gerçekleştirileceğini belirten Maden, "175.yıl dolayısıyla önümüzdeki 1 yıl boyunca tüm Türkiye'de birçok etkinlik düzenleyeceğiz. Aslında bugün iyi hazırlanmış bir Lansman etkinliği ile kutlamalara başlama düşüncemiz vardı. Fakat seçim haftasına girmiş olmamız nedeniyle bu etkinliğimizi bir ay sonra gerçekleştirmeyi uygun gördük. Bununla ilgili program ayrıca bildireceğiz" dedi.

Maden, "Köklü geçmişinden aldığı geleneğini, geleceğe aktararak sürekli büyüyen şirketimiz, 175. Gurur Yılı'na ulaşmanın haklı gururunu yaşıyor. Milletimizin yaşadığı ilklere tanıklık eden ve bu ilklerde emeği olan şirketimiz hep daha ileriyi hedefleyerek 175. yaşına ulaştı. Kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

"AMATÖR SOYGUNCULAR PTT'Yİ TERCİH EDİYOR"

Harun Maden, PTT şubelerinde sık sık yaşanan soygunlarla soruyu ise şöyle cevapladı; "Ben her cuma saat 14.30'dan sonra bir soygun beklemeye başladım. Özellikle Cuma günleri oluyor. Biz banka değiliz ve ödeme noktalarında yüklü miktarlarda para olmuyor 2-3 bin lira çalıyorlar ve soyguncuların yüzde 90'ı aynı gün yakalanıyorlar. Şu ana kadar çalışanlarımızla ilgili herhangi bir olumsuzluk olmadı elhamdülillah. Amatörler soyguncular PTT'yi tercih ediyor, tesellimiz o. Bu konuda emniyet ile de beraber çalışıyoruz. Yaygınlığımız çok geniş en ucra noktalarda bile varız dolayısıyla bazı noktalarda sadece 2-3 kişiyle çalışıyoruz sanırım soygunların bir kısmı bundan kaynaklanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem