Her an kara harekatı yapılabilir!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin: Irak ile görüşmelere bağlı olarak kara harekatı her an yapılabilir

Her an kara harekatı yapılabilir!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Almanya Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer ve beraberindeki Alman parlamenterlerle görüştü.

Bakan İdris Naim Şahin, kara harekatıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, kara harekatının her zaman yapıldığını, askerlerin, polislerin karada hizmet verdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şöyle konuştu:

''Yani karada boşluk yok. Görevlilerimiz sürekli karada harekat halindeler. Kara harekatından kasıt, sınır ötesi bir kara harekatı ise o tabii ki ayrı bir konu. onun değerlendirmesi devam ediyor.

Ama bizim kendi sınırlarımız dahilinde kara harekatımız, karadan kontrol, karadan suç ve suçlularla mücadelemiz devam ediyor.

Sınırötesi harekat da havadan olduğu gibi karadan da sınır komşumuz ülkeyle yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir.”

İçişleri Bakanı, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı ve ardından yapılan güvenlik toplantısında terörle mücadele konusunda ne gibi kararlar alındığının sorulması üzerine, Bakanlar Kurulunda iç güvenlik konuları ve ülkenin diğer konularının değerlendirildiğini söyledi.

Şahin, şunları kaydetti:

''Kuşkusuz Bakanlar Kurulunda yapılan her değerlendirme ve alınan her karar da önemlidir. İç güvenlik ve terörle mücadele konusunda herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi, ihtiyaçların karşılanması noktasında gecikmenin olmaması açısından Bakanlar Kurulunun ortak görüşü ve kararı oluştu. Terör örgütünün ülkeyi bölmeye yönelik yürüttüğü çabaları karşısında büyük devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin, toplumumuzun da aziz milletimizin de desteğiyle bugüne kadar olan mücadelesinin, bundan sonra da yine hiç tereddüte meydan vermeyecek ve terör örgütünü kısa zamanda bitirecek şekilde sürdürülmesi konusunda hükümetin kararlılığı ortaya kondu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem