Hemşirelere 2 bin yeni kadro açılacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verileceğini açıkladı... Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Şimşek, üniversite hastanelerinin hemşire sayılarının desteklenmesi ve sağlık h

Hemşirelere 2 bin yeni kadro açılacak
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite hastanelerine 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verileceğini açıkladı...
 
Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Şimşek, üniversite hastanelerinin hemşire sayılarının desteklenmesi ve sağlık hizmet sunumunun kalitesinin artırılması amacı ile yatak sayısı ve doluluk oranı, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve acil servislerin kapasiteleri dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında bir çalışma yapıldığını belirtti.
 
Mehmet Şimşek, söz konusu çalışma sonucunda, 2013 yılında hemşire yetersizliği tespit edilen üniversitelere 657 sayılı Kanunun ilgili maddesi uyarınca 2 bin adet sözleşmeli hemşire pozisyonunun verilmesinin uygun bulunduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler