Hem camiye hem emniyete saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önce bir camiye ses bombası atıldı.. Daha sonra da bölücü terör örgütü üyeleri roketatarla emniyet binasına saldırdı.Camideki cemaat arasına karışan örgüt militanları ayrıca caminin karşısında bulunan emniyet binasına 2 rok

Hem camiye hem emniyete saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde önce bir camiye ses bombası atıldı.. Daha sonra da bölücü terör örgütü üyeleri roketatarla emniyet binasına saldırdı.

Camideki cemaat arasına karışan örgüt militanları ayrıca caminin karşısında bulunan emniyet binasına 2 roketle saldırıda bulundu. Terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirildiği değerlendirilen olayda ölen yada yaralanın olmaması sevindirdi.

Alınan bilgilere göre, kadir gecesini ihya için teravih namazı vaktinde camiye akın eden vatandaşlar kısmen inşaat halindeki camiyi doldurdu. Namaz esnasında camiye atılarak patlatılan iki adet ses bombasından dolayı vatandaşlar paniğe kapıldı. Kadir Gecesini camide ibadetle değerlendirmek isteyen vatandaşların arasına karışan provokatörler emniyet binasına da roketli saldırı düzenledi.

Olayın ardından provokasyon amacıyla devlet aleyhine sloganlar atarak camiye doğru yürüyüşe geçen bir grup, güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı. Yapılan saldırılarda ölen yada yaralanın bulunmaması sevindirdi.

EMNİYETE DE SALDIRDILAR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen roketatarlı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Merkez İhsaniye Camisi'nin yanından İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı düzenlendiğini belirterek, can kaybının yaşanmadığı saldırıda binada ufak çaplı hasar oluştuğunu söyledi.

Türker, ilk belirlemelere göre binaya 2 adet roketatar mermisinin isabet ettiğini bildirerek, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için olayla geniş çaplı inceleme başlatıldığını ifade etti.

Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren ise teravih namazı kılındığı sırada gerçekleşen saldırının görgü tanıklarının ifadesine göre 3 ya da 4 kişi olduğu tahmin edilen saldırganlar tarafından Merkez İhsaniye Camisi'nin üzerinden yapıldığını kaydederek, saldırının hemen ardından camiye doğru yürüyüşe geçen kalabalık bir gruba polisler tarafından müdahalede bulunulduğunu ifade etti.

Söz konusu kişilerin, saldırının ardından cemaati kışkırtmaya yönelik eylem girişiminde bulunduğuna dikkati çeken Özeren, polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericilerin, Cengiz Topel Caddesi'nde eylemlerine devam ettiğini bildirdi.

İlçede gerginlik sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler