Helikopterin düşüş sebebi bu mu?

Siirt 3. Komando Tugay Birliği'nden kalkan askeri helikopter Pervari kırsalında sis sebebiyle kayaya çarparak düştü. Üzücü kazada 17 askerimiz şehit oldu.Emekli pilot kurmay albay Ümit Öztürk , helikopter kazasının sebebine ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı.

Helikopterin düşüş sebebi bu mu?

Siirt 3. Komando Tugay Birliği'nden kalkan askeri helikopter Pervari kırsalında sis sebebiyle kayaya çarparak düştü. Üzücü kazada 17 askerimiz şehit oldu.

Emekli pilot kurmay albay Ümit Öztürk , helikopter kazasının sebebine ilişkin çarpıcı yorumlar yaptı. Helikopter in çarptığı noktanın Pervari rotasındaki en yüksek bölge olduğunu söyleyen Öztürk, "benim değerlendirmeme göre şehit pilot kardeşimiz sis tabakasının ince olduğunu zanneti ve ben bunu geçerim diyerek içine girdi.
 
Fakat hava sıcaklığı +4'ten daha düşükse helikopterde şeffaf buzlanma dediğimiz bir buzlanma meydana geliyor. Bunun neticesinde önce pervane sonra gövde buzlanıyor ve helikopter ağırlaştığı için güç yetmemeye başlıyor.
 
Böyle bir buzlanma şartına girilmiş olabilir, helikopter performansı düştüğünden o bölgeyi geçememiş ve zorunlu bir şekilde çarpmış olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem