Helikopterin düşürülmesi önemli...

Davutoğlu, Ankara'da görüştüğü Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte toplantıdan satır başları:AHMET DAVUTOĞLUEsad rejimi düşman ordunun yapmayacağı şekilde kendi şehirlerini bombalıyor. Burada arabuluculuk

Helikopterin düşürülmesi önemli...

Davutoğlu, Ankara'da görüştüğü Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte toplantıdan satır başları:

AHMET DAVUTOĞLU

Esad rejimi düşman ordunun yapmayacağı şekilde kendi şehirlerini bombalıyor. Burada arabuluculuk imkanlarının sonuna gelinmiş demektir. Şu anda yapılacak arabuluculukta caydırıcılık önemli. Uluslararası toplum kimyasal silah kullanılmasına caydırıcılık gösteremezse arabuluculuk olmaz.

Eli kana bulaşmış kimyasal silah kullananlarla arabuluculuk uluslararası hukukun ihlali anlamına gelir. Halkın haklı taleplerine dayanacak arabuluculuğa Türkiye katkı sağlar.

TUOMIOJA

İnsanlar konvansiyonel silahlarla da öldürülüyor. Bu sürecin böyle devam etmemesi için de çalışmak önemli. Siyasi çözüme gidilmesi önemli. Ölümlerin öldürmelerin durdurulması sürecine gidilmesi gerekiyor.

Biz arabuluculuk konusunu BM gündemine sokmuş olduk. Bu Genel Sekreteri tarafından da önemli bulundu. Dolayısıyla şu ana kadar yaptığım şey bu arabuluculuk anlayışına ivme kazandırmak oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler