Helikopter şehitlerinin memleketleri

Hakkari’de düşen Helikopterde şehit olan Mehmetçiklerin şehit ateşleri memleketlerine düştüAnkara Hakkari’deki helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar’ın Ankara’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin ailesinin yaşadığı Kuşçağız Mahallesi 36

Helikopter şehitlerinin memleketleri

Hakkari’de düşen Helikopterde şehit olan Mehmetçiklerin şehit ateşleri memleketlerine düştü

Ankara 

Hakkari’deki helikopter kazasında şehit düşen Astsubay Mümtaz Çağlar’ın Ankara’daki baba ocağına ateş düştü. 
Şehidin ailesinin yaşadığı Kuşçağız Mahallesi 362. Sokaktaki eve gelen askeri yetkililer, Çağlar'ın şehit olduğunu ailesine bildirdi. Haberi alan aile gözyaşlarına boğulurken ailenin oturduğu apartmana dev Türk Bayrağı asıldı.
Keçiören Belediyesi'nin, şehidin ailesinin yaşadığı sokağa, taziye çadırı kuracağı belirtildi.

Manisa

 

Hakkâri Yüksekova’da helikopterin havalanmasından kısa sonra düşmesi sonucu Şehit olan Muhammet Şahin’in (27), şehadet haberini Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı J.Kd. Üsteğmen Gencay Taşdemir, Doktor Cenk Çelik, Yeşiltepe Muhtarı İsa Duman ile birlikte, şehidin şehadet haberini, ilçeye bağlı Yeşiltepe Köyü’nde oturmakta olan, babası Rıfat Şahin(66) ve annesi Hüsniye Şahin’e haber vermeleriyle şehit Muhammet Şahin’in baba evine ateş düştü.

Şehit evinde anne Hüsniye Şahin ’’Adı gibi, kendi de güzel oğlumu bana gösterin. Oğlumla daha dün konuşmuştum. Ne oldu sana oğlum? Ciğerim yanıyor," ’’Allah’ım rüya mı görüyorum’’ oğlumu istiyorum’’ sesleri yürekleri dağlarken, sağlık ekipleri aileyi sürekli olarak sağlık kontrolü altına aldı. Acı haberin duyulmasıyla birlikte köy halkı Şahin Ailesi’nin acılarına ortak olmak için evlerine akın etti. 

Kaymakam Musa Uslan, şehit annesi Hüsniye Şahin’i uzun zaman teskin etti. Şehit evine bayrak asıldı. Şehit olan Piyade Uzman Erbaş Muhammet Şahin'in evli, bir çocuklu ve beş yıldır görev yaptığı belirtildi. Şehit Muhammet Şahin’in altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Sakarya 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Regaip Şahin’in acı haberi Sakarya’da ki baba ocağına ulaştı. 
4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bir S-70 Skorsky tipi helikopterin, Dağlıca'nın 12 kilometre kuzeydoğusundaki Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada düşmesi sonucu şehit olan 5 askerden biri olan Regiap Şahin’in acı haberi Sakarya’da ki baba ocağına ulaştı.
Kazada hayatını kaybederek şehit olan 25 yaşındaki Regaip Şahin’in Serdivan ilçesinde bulunan baba evine askeri yetkililer gece 01:15 sıralarında acı haberi vermeye geldi. Merkez Komutanı Yarbay Metin Sözbilici, Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı ve Sakarya Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünde görevli Subay Binbaşı Erdeniz İşyar, 32 evler mahallesindeki evin kapısını çaldığında Regaip Şahin’in babası Hayrettin Şahin açtı. Oğlunun şehit olduğu haberini alan babanın ağzından çıkan ilk cümle “Vatan Sağolsun oldu”.
Şehidin Annesi Sevim Şahin haber sonrası sinir krizleri geçirdi. Bekar olan Regaip Şahin’in 3 kardeşin en büyüğü olduğu ve vatani görevini tamamladıktan uzman çavuş olarak askerde kaldığı öğrenildi. Şahin ilk görev yeri olan Hakkari’de 3 yıldır görev yapıyordu.

 

 

Şehitlerin 4'ünün isimleri ve memleketleri belli oldu.

Muharrem Saygun (Amasya)

Piyade Uzman Çavuş Muhammed Şahin (Manisa)

Piyade Uzman Çavuş Regaip Şahin (Sakarya)

Astsubay Mümtaz Çağlar (Ankara)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler