Hedef 2014 yılında 400 bin konut yıkmak

Çarpık mekanların iyileştirilmesi, süreçte yapılacak uygulamalar ve öncelikler, temiz çevre için yapılan dev yatırımlar ve daha fazlasını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, anlattı.Soruları cevaplayan Erdoğan Bayraktar, riskli binaların hangi

Hedef 2014 yılında 400 bin konut yıkmak

Çarpık mekanların iyileştirilmesi, süreçte yapılacak uygulamalar ve öncelikler, temiz çevre için yapılan dev yatırımlar ve daha fazlasını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, anlattı.

Soruları cevaplayan Erdoğan Bayraktar, riskli binaların hangi şehir veya bölgede olursa olsun, kademeli olarak yıkılacağını söyledi.
 
 Bayraktar, "2014 yılında 400 bin konutu yıkmayı hedefliyoruz" dedi.
 
 Bakan Bayraktar yıkım için vatandaşların rızasının aranacağını, bina sakinlerinin kendi aralarında anlaşmaları gerektiğini anlattı.
 
Erdoğan Bayraktar, "Diyelim anlaşma sağlayamadılar. 3/2 anlaştı nitelikli çoğunlukla yıkacağız. 5 kişi istiyor 5'i istemiyor o zaman kamulaştırma yapacağız. 18 ay kira yardımı yapacağız. Aldığı kredinin faizinin yarısını biz veriyoruz müteahhite verirse yarısını o verecek. 600 lira yardım ile 18 aylık 10 bin 800 lira yardım yapar. Etiler'de de, Ulusta da Eyüp'te de yapacağız" diye konuştu.
 
 2-B'de süre uzatımı yok
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2-B'de süre uzatımı olmayacağını söyledi.
 
Bayraktar, “2-B'de süre, bundan sonra uzamayacak. Yeni bir düzenleme de yok. Bu konuda esas yetkili Maliye Bakanlığı” dedi.
 
 Sosyologlara müjde
 
 Bayraktar'ın sosyologlara bir de müjdesi vardı.
 
 Erdoğan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yüksek maaşlı sosyolog alınacağının müjdesini verdi.
 
 Bayraktar, "Kentsel dönüşüm için sosyolog alacak mısınız?" sorusunu şöyle cevapladı:
 
 “Tabii ki biraz aldık daha da alacağız. Kentsel dönüşüm yasası kapsamında eleman istihdam etme hakkımız var.
 
Toplamda 380 kişi alacağız. Maaşları yüksek. 70 kişi. Mezun olduğu üniversitede ilk 5’e girenlerden ve 5 yıl tecrübesi olacak. Bu kapsamda 1500 kişi müracaat etti. Ama şartları taşıyıp taşımadıklarını bilmiyorum. Maaşları yüksek. 5 bin liraya kadar çıkıyor. Sözleşmeli olarak istihdam edilecekler.”
 
 Maket üzerinden ev satışı Bayraktar belirli şartlar dahilinde maket üzerinden satışa karşı olmadığını dile getirdi. 
 
 Erdoğan Bayraktar, “Maketten satış devam etmeli, destekliyoruz. Vatandaşı da korumak zorundayız. Maketten satıyorsan bankadan teminat mektubu ver. Sattığını, aldığını cebine atma, inşaatı yaptıkça bankadan para iste. Sistem böyle olmalı, ben böyle düşünüyorum” dedi. 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem