HDP'nin Karadeniz planı tutmadı!

Haber61.Net / Özel Haber: Bir sür önce ayrılıkçı Kürt Partisi BDP Karadeniz bölgesine açılmak üzere Halkın Demokratik Partisi (HDP) adı altına bir parti kurarak bölgede bulunan il ve bazı ilçelerden aday gösterdi. Karadeniz bölgesinde açılım yaparak bölge

HDP'nin Karadeniz planı tutmadı!

Haber61.Net / Özel Haber: Bir sür önce ayrılıkçı Kürt Partisi BDP Karadeniz bölgesine açılmak üzere Halkın Demokratik Partisi (HDP) adı altına bir parti kurarak bölgede bulunan il ve bazı ilçelerden aday gösterdi. Karadeniz bölgesinde açılım yaparak bölgeden belediye kazanmak ve oylarını artırmak isteyen BDP’nin bu taktiği tutmadı.

HDK BÜYÜKŞEHİRLERDE ÇOK OY ALDI

Karadeniz;’de 15 ilde HDP toplam 5067 oy aldı. Bölgede en fazla oyu ise büyükşehirlerde alan HDP’nın Ordu’da 1073, Samsun’da 1512 oy alırken en çok merak edilen il konumunda olan Trabzon’da ise 460 oyda kaldı. Karadeniz şehirlerinin ilçelerinde ise HDK umduğunu bulamazken  6 ilde sıfır çekti.

ÖĞRENCİLER VERDİ

Trabzon’da HDP’nın oylarının yoğun olduğu yerler üniversite öğlencilerin olduğu yerler olarak tespit edilirken Samsun ve Ordu’da ‘da durumun aynı olduğu gözlemlendi. HDP’nın Karadeniz’de aldığı ou oranları ise şöyle sandığa yansıdı.

İLLERE GÖRE OY ORANLARI

HDP Artvin’de 623, Rize 0 , Bayburt 0, Gümüşhane 0, Trabzon 460, Giresun 179, Ordu 1073, Samsun 1512, Amasya 145, Çorum 490, Kastamonu 0, Karabük 0, Zonguldak 349, Bartın 0 ve Bolu 286 oy aldı.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem