HDP ile müzakere iddialarına cevap verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkanvekili Oktay Vural, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne aykırı olan uygulamalar konusunda itirazlarımızı sunuyoruz" dedi.MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın

HDP ile müzakere iddialarına cevap verdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gurup Başkanvekili Oktay Vural, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne aykırı olan uygulamalar konusunda itirazlarımızı sunuyoruz" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ’İç güvenlik paketi’ ile ilgili değerlendirmede bulunarak "Eğer sen molotof, bonzaiden bahsederek, bu kanunu pazarlıyorsanız, sizde bir gram siyaset namusu varsa, molotof, bonzaiyi ayırın, onlarla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi tabirini ortaya koyalım. Milleti niye kandırıyorsunuz? Bugüne kadar terör örgütleriyle mücadele yerine müzakere kararı alanlar, PKK terör örgütünün asayiş timleri kurmasına izin verenler, PKK terör örgütünün mahkeme kurmasına izin verenler, valiler operasyon yetkisini almak suretiyle operasyon yapmama talimatı verenler hodri meydan. Molotofsa molotof, elimizi tutan kim var" ifadesini kullandı.

MHP olarak hukuk devleti, hukukun üstünlüğüne aykırı olan uygulamalar konusunda itirazlarını sunduklarını söyleyen Vural, şunları söyledi: "Cumhuriyet savcısına ait yetkilerin valilere verilmesine, Vali’ye ait yetkilerin kolluk amirlerine, Kolluk amirlerinin yetkilerinin genişletilmesine yönelik olarak korku devleti olağanüstü hal uygulamasına karşı itirazımızı ortaya koyuyoruz. Sapanla uğraşıyorum diyorsun, kalaşnikofa izin veriyorsun. Poşu ile uğraşayım diyorsun, PKK elebaşı lehine gösteri yapılmasına izin veriyorsun. Millete yalanı pazarlayın."

Tasarının HDP ile müzakere edildiğini iddia eden Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tasarı açıkçası istihbari dinlemelerin önünü açma, muhabere devleti oluşturmak, önleme yakalaması adında herkesi makul şüpheli olarak görüp, bunları toplumdan uzaklaştırmaya ve sindirmeye yönelik korku devletinin unsurudur. Silahı meşrulaştıranlar, silahın gölgesinde siyaset yapanlar, silahla müzakere ederek millete korku sağlamak, AKP’nin paralelinin hazırladığı bir tasarıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem