HDP Genel Merkezi önünde gerginlik

Osmanlı Ocakları üyesi bir grup, Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.Osmanlı Ocakları üyesi bir grup, Hakkari'n

HDP Genel Merkezi önünde gerginlik

Osmanlı Ocakları üyesi bir grup, Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

Osmanlı Ocakları üyesi bir grup, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesimindeki terör saldırısını protesto etmek amacıyla HDP Genel Merkezi önüne geldi. Çankaya ilçesi Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkezi'ne ticari taksi ile gelen Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Emin Canpolat ve beraberindekiler, parti genel merkezi girişine siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yapmak istedi.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın parti genel merkezinde Alevi-Bektaş derneklerinin temsilcilerini kabul ettiği sırada yaşanan olayda, polis ekipleri sıkıntı olacağı gerekçesiyle Canpolat'a izin vermedi.

"ELİMİZDE SİLAHLA GELMEDİK"

Kısa süreli gerginliğin ardından Canpolat, "Biz sesimizi kısarak, tepkimizi ortaya koymadığımızdan oluyor bu tür şeyler. Onlar da şımardıkça şımarıyor. İran ve Suriye'de Kürtlerin oy kullanma hakkı bile yok. Saddam yüz binlerce Kürt halkını katlederken, Saddam için bugüne kadar tepkisini ortaya koymayan insanlar, bugün çakallık edip Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutmaya çalışıyor. Bizler de sesimizi elbette duyuracağız. Demokratik hakkımızı kullanarak tepkimizi koyacağız" dedi.

"Bomba değil bir şey değil. Elimize silah alıp gelmedik buraya, demokratik tepkimizi ortaya koyuyoruz" diye konuşan Canpolat, "Son günlerde ve özellikle dün gece Dağlıca'da yaşanan gelen terör olaylarını nefretle kınıyor, milletimize başsağlığı diliyoruz. Terörle aralarına mesafe koymayan, "Biz gücümüzü teröristlerden alıyoruz" diyen, HDP yöneticilerini de aynı şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kısa süreli gerginliğin ardından Canpolat, HDP Genel Merkezi önünden ayrıldı.

HDP Genel Merkezi önünde gerginlik

HDP Genel Merkezi önünde gerginlik

HDP Genel Merkezi önünde gerginlik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler