HDP binasına taşlı saldırı

Çorum'da Dağlıca ve Iğdır'daki güvenlik güçlerine yönelik hain saldırıyı protesto eden grup HDP il binasını taşlı saldırıda bulundu. Parti binasındaki tabelayı indirerek yakan grup, binanın girişine de Türk bayrağı astı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıc

HDP binasına taşlı saldırı

Çorum'da Dağlıca ve Iğdır'daki güvenlik güçlerine yönelik hain saldırıyı protesto eden grup HDP il binasını taşlı saldırıda bulundu. Parti binasındaki tabelayı indirerek yakan grup, binanın girişine de Türk bayrağı astı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 16 asker, Iğdır'da 13 polisin şehit olduğu hain saldırıyı protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Hürriyet meydanında düzenlenen basın açıklamasının ardından grup buradan Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık grup Gazi Caddesi'nde yürüdüğü sırada bir grup Bahabey Caddesi'ne yönelerek koşmaya başladı.

Sloganlar atarak ara sokaklardan HDP il binasına gelen grup burada güvenlik önlemi alan polislerle karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polisle yaşadıkları arbede sonucu parti binasının önüne geldi. Parti binasını taşlamaya başlayan öfkeli kalabalığı polisler bölgeden uzaklaştırdı.

Bir süre sonra polis engelini tekrar aşan grup üzerine çıktıkları merdivende birinci kattaki HDP il binasının tabelasını sökerek attı. Grup, tabelayı parçalayarak yakarken, HDP binasının önüne de Türk bayrağı asıldı. Atılan taşlar nedeniyle HDP il binasının yanı sıra çevrede bulunan bazı iş yerlerinin camları da kırıldı.

KALABALIĞI EMNİYET MÜDÜRÜ YATIŞTIRDI

Olaylar devam ederken HDP il binasının bulunduğu Uğur Mumcu Caddesi'ne İl emniyet Müdürü Murat Kolcu geldi. Öfkeli kalabalığın yanına giden Kolcu, grubun sessiz olmasını isteyerek konuşmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine grubun sakinleşmesiyle konuşmaya başlayan Kolcu, bir sürü şehit varken, bir sürü acı varken yapılanların yanlış olduğunu belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken biz siz, herkes yaşasın diye uğraşırken eğer bizi sizde üzerseniz bunun bir ehemmiyeti kalmaz. Yaptığınız doğru değil. Şehidin diye bağırırken gelip burada Anadolu'nun evladını, devletin memurunu itekliyorsunuz" dedi.

Caddenin her iki tarafında bulunan gruplarla konuştuktan sonra sakinleştiren Kolcu, grupların bölgeden dağılmasını istedi. Bu sırada bazı esnaflarda gençlerle konuşarak provokasyonlara alet olmamaları için çağrıda bulundu.

HDP binasına taşlı saldırı

HDP binasına taşlı saldırı

HDP binasına taşlı saldırı

HDP binasına taşlı saldırı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem