Hayat felç oldu: 98 ölü 800 yaralı!

Çin'de büyük şok...

Hayat felç oldu: 98 ölü 800 yaralı!
Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde meydana gelen fırtına ve kasırgalar nedeniyle hayat felç oldu. Ölenlerin sayısının 98'e yükseldiği fırtınada, yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtildi.

RÜZGARIN SAATTEKİ HIZI 100 KM'YE ÇIKTI

Jiangsu eyaletinin Yancheng şehrinde önceki günlerde etkili olmaya başlayan fırtına hayatı felç etti. Dün Funnin ilçesinde 125 kilometreye kadar çıkan rüzgarın saatteki hızı Sheyang ilçesinde 100 kilometreye ulaştı.

98 KİŞİ ÖLDÜ, 800 KİŞİ YARALI

Fırtına, hortum ve kasırga nedeniyle bölgedeki birçok evin çöktüğü belirtilirken, ölü sayısının ise 98'e yükseldiği aktarıldı. Çin Ulusal Radyosu fırtında yaralananların sayısını ise 800 olarak açıkladı.

EVLERİN ÇATILARI SÖKÜLDÜ

Hortum ve fırtına nedeniyle araçlar devrilirken birçok evin de çatısı yerinden söküldü. Birçok yolun sular altında kaldığı ve trafiğin felç olduğu bölgelerde, binlerce evde ise elektirik kesintisi yaşandığı belirtiliyor.

Çin İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Perşembe günü Yancheng şehrinin yakınını vuran fırtınanın Şanghay'a doğru ilerlediği duyuruldu.

Özbekistan'da resmi temaslarda bulunan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, kabineden yardımları ve kurtarma çalışmalarını denetlemek üzere bir ekibin bölgeye gönderilmesi istedi. Çin Başbakanı Li Keqiang ise arama ve kurtarma çalışmalarını hızlandırmak için yetkililere çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler