Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Bağcılar'da yaşayan 26 yaşındaki bedensel engelli Taha Yıldız, polis olma hayalini polisiye roman yazarak gerçekleştirdi. 2 yıl süren hazırlıklar sırasında onlarca polis ve adli tıp personeli ile görüşen Yıldız, "Paşalar Divanı" isimli polisiye romanı yaz

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Bağcılar'da yaşayan 26 yaşındaki bedensel engelli Taha Yıldız, polis olma hayalini polisiye roman yazarak gerçekleştirdi. 2 yıl süren hazırlıklar sırasında onlarca polis ve adli tıp personeli ile görüşen Yıldız, "Paşalar Divanı" isimli polisiye romanı yazdı.

Bedensel engelli 26 yaşındaki Talha Yıldız, Polis olma hayalini Polisiye roman yazarak gerçekleştirdi. Doğarken oksijensiz kaldığı için engelli olarak dünyaya gelen Yıldız, küçük yaşlardan itibaren sürekli kitap okudu. Okuduğu kitaplardaki kahramanlarla arasında bir bağ kuran Yıldız, polis olma hayalini de polisiye roman yazarak gerçekleştirmek istedi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı bünyesinde açılan ,"Engelsiz Kitaplar" kursuna katılıp burada kitap yazma tekniklerini öğrenen Talha Yıldız, romanı için yüzlerce kişiyle görüştü.

2 YILDA YÜZLERCE KİŞİYLE GÖRÜŞÜP BİLGİ TOPLADI

2 yıl boyunca süren hazırlıkları esnasında cinayetler ve cinayetler aydınlatılırken başvurulan yöntemler için emniyet ve adli tıp çalışanlarıyla görüştü. Bir çok iş adamı ile de görüşen Yıldız, iş adamlarının evine konuk olup yaşayışları hakkında bilgi edindi. Yıldız, 2 yıllık çalışmalarının ardından "Paşalar Divanı" isimli polisiye romanı yazmayı başardı. Bu araştırmaları sırasında anne Hanım Yıldız ise oğlunu bir an olsun yalnız bırakmadı. Talha'nın heyecanına sevincine ortak olan anne Yıldız, oğlunun en büyük destekçisi oldu.

"ENGELLİ BİR BİREYİN POLİSİYE ROMAN YAZMASI ZORDU"

En çok Peyami Safa okuduğunu belirten Talha Yıldız, hayaline yazdığı kitap sayesinde ulaştığını belirtti.

Yazarlık kursu açılınca heyecanlandığını anlatan Yıldız, "Çok heyecanlandım. Şansım yaver giderse bir kitap çıkarma şansım olacaktı. Başarılı oldum ve 2'inci oldum. Danıştığım kişiler polisiye roman yazmamın zor olacağını söyledi. Polislerle görüşüp bilgi edinmeniz lazım. Ben hem polisiye olsun hem tarih olsun, ecdadımızı biraz analım istedim. İzlediğim filmlerden de etkilendim ve 2015 yılında olan bir cinayeti, Abdülhamit dönemine bağladım" şeklinde konuştu.

"POLİS OLAMADIM POLİSİYE ROMANCISI OLARAK TANINMAK İSTEDİM"

Okuduğu her romandaki karakterle bir bağ oluşturduğunu söyleyen Yıldız, "Herkesin bir hayali vardır. Engelli olsun sağlıklı olsun fark etmez. Acaba ben polis olsaydım nasıl olurdum? Becerebilir miydim? Romanın kahramanının yerine geçerdim polisiye roman okuduğum zaman. Romanları içselleştirirdim. Mademki polis olamadım. Bir cinayet masasında çalışamadım. Bir romancı olarak tanınmak istiyorum. Agatha Christie olmak istiyorum naçizane. Devletimiz bize sahip çıktı. Artık bizde sıradan bir vatandaş olduk. Artık hiç kimse bizden korkmuyor. Sıradan gibi davranıyor. Roman çıkarmam da annemin çok desteğini gördüm. Her engelli bireyin bir hayali yeteneği mutlaka vardır. Her engellinin bir meslek sahibi olmasını istiyorum" diye konuştu.

"OĞLUM MUCİZESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Bağcılar Belediyesi'nin yazarlık atölyesinin duyduklarında çok mutlu olduklarını ifade eden anne Hanım Yıldız, "Talha okumayı araştırmayı çok severdi. Bir kitap yazmak hep hayaliydi. Bu imkanı bulamadığımız için yapamıyorduk. Talha eğitime başladı ve 2'inci oldu. İlk duyunca çok sevindi, çok heyecanlandı. Çok istiyordu çünkü. Hayalini gerçekleştirmemiz zordu. Maddi manevi büyük bir destek gerekiyordu. Ne gecemiz ne gündüzümüz oldu bu süreçte" şeklinde konuştu.

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

Hayalini sayfalara döktü, roman yazdı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem