Havaya uçan 100 milyon dolar

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı’na inmek için havada ekstra tur atmak zorunda kalan uçakların akaryakıt masrafının geçen yıl 100 milyon doları bulduğunu söyledi.Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk

Havaya uçan 100 milyon dolar

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı’na inmek için havada ekstra tur atmak zorunda kalan uçakların akaryakıt masrafının geçen yıl 100 milyon doları bulduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Atatürk Havalimanı’ndaki yoğun trafiğin kendilerine yarattığı maliyeti ortaya koydu. Hamdi Topçu, İstanbul Atatürk Havaliamanı’na inmek için havada tur atmak zorunda kalan uçaklarının 2010 yılında 100 milyon dolar ek yakıt maliyetine neden olduğunu açıkladı. Bu durumun sadece THY’yi değil diğer şirketleri de olumsuz etkilediğini anlatan Topçu, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 3 adet pistimiz var. Ne yazık ki emsallerine göre verimli kullanılmıyor. Askeri havalimanı ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Buranın Türkiye’nin menfaatleri açısından çok hızlı şekilde Atatürk Havalimanı’na dahil edilmesi gerekiyor. 2010 yılında 100 milyon doların üzerinde dolaşımdan ek yakıt maliyetimiz oldu” dedi.

THY’nin yeni uçağı İstanbul’da

THY, sipariş verdiği 15 adet Boeing 737900 ER serisi uçaklarının ilkine kavuştu. Koltuk kapasitesi tek sınıfta 220 yolcuya kadar çıkabilen uçakların seyir hızı saatte 823 kilometre. Özellikle Afrika hatlarında uçacak olan Boeing 737-900 tipi uçaklar yakıt tasarrufu ile dikkat çekiyor.

BUSİNESS YOLCUYA ÖZEL ŞOFÖR

THY, iç hatlarda Business sınıfında uçacak yolcular için yeni bir proje üzerinde çalışıyor. İç hatlarda Business Class biletle uçan yolculara varış noktalarında bir günlük araç ve şoför tahsis edilecek. Amaç yolcuların iç hatlar Business sınıfı bileti almasını cazip hale getirmek. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu katıldığı bir televizyon programında böyle bir çalışmanın olduğunu doğruladı. Topçu “Rent a car şirketiyle anlaşıp, çok uygun fiyatla şoförlü araç vereceğiz. Henüz çalışmalar bitmedi” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler