Havada, karada 30 Mart alarmı!

Hükümet muhtemel sandık başı oyunlarına karşı olağanüstü tedbirleri devreye sokuyor. Sandıklarda 15 metre yarıçaplı güvenlik dairesi ilan edilecek. Oylar gerekirse helikopter ve zırhlı araçlarla taşınacak.Hükümeti devirmek için 17 Aralık operasyonunu tezg

Havada, karada 30 Mart alarmı!

Hükümet muhtemel sandık başı oyunlarına karşı olağanüstü tedbirleri devreye sokuyor. Sandıklarda 15 metre yarıçaplı güvenlik dairesi ilan edilecek. Oylar gerekirse helikopter ve zırhlı araçlarla taşınacak.

Hükümeti devirmek için 17 Aralık operasyonunu tezgaylayan, montaj kasetler imal eden paralel yapının 30 Mart seçimlerinde sadıklara hile karıştırmasının önüne geçmek için olağanüstü tedbirler alınıyor. Yürütülen çalışmalara göre, sandık başında oynanacak oyunlara karşı şu tedbirler hayata geçirilecek:

DEVRİYELER KUŞ UÇURTMAYACAK  

30 Mart günü, sandık alanlarına gidiş ve geliş yollarının yanı sıra, sandık bölgesinde çıkabilecek olaylar için hazırlık yapılıyor. Her sandığın durumuna göre, görevli güvenlik birimlerinin yanı sıra, motorlu ve yaya devriyeler de seçim günü güvenliği sağlamak için çalışacak.

ELEKRİK İÇİN ÖZEL EKİP

Sandık bölgesiyle birlikte, sandık çevresinde de etkili önlemler devreye sokulacak. Sandık kurulunun görev yaptığı merkezden itibaren 15 metre yarıçaplı alana görevliler ve oy kullanacak seçmenler dışında kimse giremeyecek.  
Önceki seçimlerde tartışmalara neden olan elektrik kesintileri için de tedbirler  alındı. Oy sayımı ve dökümünün gecenin geç saatlerine kadar sürebileceği göz önünde bulundurularak, sandık bölgesinin iyi aydınlatılması için seçim kurullarıyla işbirliği yapılacak. Özellikle 30 Mart günü bir arıza yaşanmaması için bakım ve tamir için ekipleri her an hazır bulundurulacak.

EMNİYET-JANDARMA-SAHİL GÜVENLİK

Oyların sayımı ve dökümü tamamlandıktan sonra düzenlenen tutanaklar ile sandık ve torbaların ilgililer tarafından il ve ilçe seçim kurullarına nakli sırasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimleri koordineli bir şekilde güzergahta güvenlik tedbirlerini alacak. Güvenlik açısından hassasiyet arz eden yerleşim birimlerindeki oy sandıkları ile sayıma ilişkin evrak, sandık başkanı ve en az iki üyeyle birlikte gerektiğinde zırhlı araç ve helikopterlerden de yararlanılarak seçim kurullarına ulaştırılacak.

Bu süreçte valiler de, bulundukları yerin özelliklerine göre ek tedbirleri devreye sokabilecek. Emniyet ve jandarma bünyesinde de "Seçim Harekat Merkezleri" sürekli işbaşında olacak. Seçim günü bütün eğlence yerleri, oy verme süresince kapalı tutulacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalar ise sadece yemek verebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem