Havaalanında tehlikeli anlar

İstanbul Hava Sahası üzerinde seyir eden bir uçağın kaptan pilotu Trafik İkaz Çarpışma ve Kaçınma Sistemi'nden (TCAS) ikaz aldı. İkaz üzerine uçağın kaptan pilotu durumu kule görevlisine bildirdi. Pilot kule görevlisine, "Advisory (trafik ikazı) nereden o

Havaalanında tehlikeli anlar
İstanbul Hava Sahası üzerinde seyir eden bir uçağın kaptan pilotu Trafik İkaz Çarpışma ve Kaçınma Sistemi'nden (TCAS) ikaz aldı. İkaz üzerine uçağın kaptan pilotu durumu kule görevlisine bildirdi. Pilot kule görevlisine, "Advisory (trafik ikazı) nereden olduğuna tam emin değiliz. Tam altımızda başka bir trafik var mı, yoksa yukarıdaki trafik mi?" diye sordu. Kule de pilota, "Şu anda seviyesi belli olmayan VFR'lar (görerek uçuş yapan hava aracı) var bulunduğunuz bölgede. Üstünüzdeki trafik 8 bin feet alçalmakta" dedi. Bunun üzerine pilot kule görevlisine, "Ondan dolayı sordum muhtemelen o Hezarfende VFR uçanlar bilginiz olsun trafik ikazı aldık" şeklinde cevapladı.
 
ÖNDEKİ UÇAĞIN TÜRÜBÜLANSINA GİRDİ
 
Diğer yaşanan olay ise şu şekilde gelişti. İniş için Atatürk Havalimanı'na alçalmaya başlayan bir uçak, öndeki uçağın türbülansına girdi. Diğer uçağın türbülansına giren uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kulesi ile irtibata geçti. Pilot kule görevlisine, "Efendim sürati düşürmek zorundayız. Öndeki uçağın türbülansına girdik. Şu an 270'e kadar düşürüyoruz" dedi.Türbülansa giren uçak, Atatürk Havalimanı'na inişini sorunsuz ber şekilde gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem