Hava Kuvvetlerinde kaset şoku!

4. Ana Jet Üssü'nde görev yapan bir üstçavuş, "kendisinin de bulunduğu bazı personelin, mesai saatlerinde müstehcen görüntü izlediği ve ahlaksızlık yaptığı" iddiasıyla, istihbarat birimlerine gönderilen video hakkında suç duyurusunda bulunduHava Kuvvetler

Hava Kuvvetlerinde kaset şoku!

4. Ana Jet Üssü'nde görev yapan bir üstçavuş, "kendisinin de bulunduğu bazı personelin, mesai saatlerinde müstehcen görüntü izlediği ve ahlaksızlık yaptığı" iddiasıyla, istihbarat birimlerine gönderilen video hakkında suç duyurusunda bulundu

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 4. Ana Jet Üssü'nde görev yapan bir üstçavuş, "kendisinin de bulunduğu bazı personelin, mesai saatlerinde müstehcen görüntü izlediği ve ahlaksızlık yaptığı" iddiasıyla, istihbarat birimlerine gönderilen video hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üstçavuş Y.Ç'nin, avukatı Halil İlker Çelik aracılığıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde, sahte bir maille, istihbarat birimlerine gönderilen videoda, personelle ilgili ahlaksızca suçlamaların yer aldığı kaydedildi.

İstihbarat kısım amirliği ile yapılan görüşmede, aynı birlikteki 20 personel hakkında video hazırlandığının tespit edildiğine yer verilen dilekçede, söz konusu videonun, personelin, şahsi mail adreslerine de gönderildiğinin belirlendiği ifade edildi.

Videoda, "üs komutanlığında çalışan 20 personelin, mesai saatlerinde, bilgisayar ya da cep telefonundan müstehcen görüntü izledikleri ve ahlaksızlıklarda bulundukları" iddiasının yer aldığı aktarılan dilekçede, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki üslere cep telefonu ile girmenin ve bilgisayarlara USB ve hard disk bağlamanın yasak olduğu belirtildi.

SİSTEM KENDİSİNİ KAPATIYOR

Bilgisayara dışarıdan müdahale edildiğinde, sisteminin kendisini kapatarak, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bilgi verdiği anlatılan dilekçede, videodaki iddiaların doğru olmadığı savunuldu.

Dilekçede, şüpheliler hakkında soruşturma yürütülerek, "iftira ve hakaret" suçlarından kamu davası açılması talep edildi.

Avukat Çelik, yaptığı açıklamada, Türk Silahla Kuvvetleri'ne karşı sistematik bir yıpratma kampanyası yürütüldüğünü ileri sürerek, "Bu video da bunun bir parçasıdır. Yasal müracaatımızı yaptık, takip edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem