Hava durumu korkutan uyarı! Daha bitmedi

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Afyon 3 gündür kar altında. Hava durumu raporlarına göre bu bölgelerde kar yağışının durması bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerde kış daha da bastıracak sıcaklıklar 15 derece birden düşece

Hava durumu korkutan uyarı! Daha bitmedi

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Afyon 3 gündür kar altında. Hava durumu raporlarına göre bu bölgelerde kar yağışının durması bekleniyor. Özellikle doğu bölgelerde kış daha da bastıracak sıcaklıklar 15 derece birden düşecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda değişiklik olmayacak. Cumartesi kuzey batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

ÜLKE GENELİNDE BUGÜN HAVA NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Erzurum, sabah saatleri ile gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güney kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu başta olmak üzere yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerimizde çığ tehlikesi olduğundan ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Güney Ege kıyıları, Akdeniz ile Marmara'nın kuzey ve batısında kuvvetli (30-70 km/s)olarak esmesi beklendiğinden başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'DA KAR DURUYOR

3 gündür kar altında olan İstanbul'da sıcaklıklar 3 ila 5 derece artacak. Haftasonu sıcaklıklar 12 dereceye çıkması bekleniyor. Bölge bugün arçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Bu gün 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren zaman zaman kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

TEM OTOYOLU ULAŞIMA KAPANDI!

Ankara yönü dün saat 07.00 sıralarında araçların kayması sonucu ulaşıma kapandı.
Kar yağışı etkili olurken Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açmak çalışma başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem