Hava Durumu 02.03.2015

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurt genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, Çankırı ve Ankara dışında İç Anadolu bölge geneli, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağı

Hava Durumu 02.03.2015

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, yurt genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, Çankırı ve Ankara dışında İç Anadolu bölge geneli, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara’nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Çanakkale’nin güneyi), Ege, Akdeniz, Çankırı ve Ankara dışında İç Anadolu bölge geneli, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının; kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı 2

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler