Hatay'da kaçakçılar ile çatışma

 Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Narlıca'da bulunan 2. Hudut Alayı'na bağlı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu bölgesinde, kaçakçılar tespit edildiği belirtildi. Suriye tarafından bir grubun mazot bidonu yüklü araçlarla sını

Hatay'da kaçakçılar ile çatışma

 Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Hatay Narlıca'da bulunan 2. Hudut Alayı'na bağlı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakolu bölgesinde, kaçakçılar tespit edildiği belirtildi. Suriye tarafından bir grubun mazot bidonu yüklü araçlarla sınır hattına yaklaştığının belirtildiği açıklamada, Türkiye tarafında da Reyhanlı'nın Beşarslan Köyü'ndeki kaçakçıların boş bidonlar ile bekledikleri anlatıldı. Her iki taraftaki gruplara Türkçe ve Arapça ikazda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, Suriye tarafındaki araçların lastiklerine ve dolu mazot bidonlarına ateş edildiği ve kaçakçıların uzaklaştırıldığı ancak gece boyunca bu faaliyete devam ettikleri ifade edildi.

Açıklamada Suriye tarafındaki kaçakçı grubunun da askerlere ateşle karşılık verdiği belirtildi. Bu durum üzerine güvenlik güçlerinin kaçakçılara karşı ateş açtığı ve kaçakçılık girişimini önlendiği anlatıldı.

Yapılan müdahaleler esnasında Suriye tarafında, üzerinde yaklaşık 200 adet mazot bidonu içerisinde 12 ton mazot olan 2 adet traktör alev alarak tamamen imha oldu.

Ayrıca, Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 150-200 kişilik grup ile Türkiye'den Suriye'ye geçmek isteyen yaklaşık 20-25 kişilik grup sınır hattına yakın bölgelerde beklediği ve bu grupların sınırı geçiş teşebbüsleri de unsurlarımız tarafından engellendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem