Hatay'a top mermisi, Kilis'e roketatar düştü!

Türkiye'nin Suriye sınırında hareketli saatler yaşanıyor. Suriye'de IŞİD'in denetimindeki Bap bölgesinden Kilis'e atılan roket mermileri 3 kişinin hayatını kaybetmesine, 9 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Katyuşa roketlerinin kent merkezindeki yerleşi

Hatay'a top mermisi, Kilis'e roketatar düştü!

Türkiye'nin Suriye sınırında hareketli saatler yaşanıyor.

Suriye'de IŞİD'in denetimindeki Bap bölgesinden Kilis'e atılan roket mermileri 3 kişinin hayatını kaybetmesine, 9 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Katyuşa roketlerinin kent merkezindeki yerleşim alanları ve boş arazilere düşmesinin hemen ardından sınırdaki birlikler misilleme yaparak Suriye tarafını top atışına tuttu.
 
Katyuşa roketatar mermileri, saat 14.45 ile 16.40 arasında kent merkezine düştü. Paniğe yolaçan patlamalarda birlikte olay yerlerine ambulans ve güvenlik güçleri sevkedildi.
 
Roketlerden ikisi Abdullah Gül Bulvarı üzerindeki Devlet Hastanesi’nin arkasında bulunan oksijen deposu yakınına düştü. Ekipler tarafından yapılan incelemede Devlet Hastanesi yakınındaki arazideki patlamalarda kimsenin yaralanmadığı belirlenirken, hastane güvenlik amacıyla geçici olarak boşaltıldı.
 
Parçalanarak öldü
 
İki roket, Yavuz Sultan Selim Mahallesi bölgesini vurdu. Mehmet Keçik Ortaokulu yanındaki araziye düşen roketatar mermisiyle, burada çobanlık yapan 40 yaşındaki Kamil Cerruh yaşamını yitirdi. Bahçede bulunan orta okul öğrencisi 14 yaşındaki Mehmet Sarıbuğday ise yaralandı. Patlamada Suriyeli çobanın otlattığı 10 koyun da telef oldu. Okuldaki öğrenciler ise tahliye edildi.
 
Olayda yaşamını yitiren Suriyelinin parçalanan cesedi morga konulurken, yaralı öğrenci ise sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.
 
Teras vuruldu
 
Roketlerin isabet ettiği bir başka adres, öğretmenevinin hemen arkasında bulunan bir apartmanın terasıydı. Buradaki patlamada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem