Hat kapatırken bunlara dikkat

Telefon işletmecileri, hattını kapattırmak isteyen aboneden fesih işlem ücreti alamayacak.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK, operatörler tarafından fesih talebinin, fesih işlem ücreti veya benzer bir isim altında herhangi bir ücret alınmaksızın

Hat kapatırken bunlara dikkat

Telefon işletmecileri, hattını kapattırmak isteyen aboneden fesih işlem ücreti alamayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK, operatörler tarafından fesih talebinin, fesih işlem ücreti veya benzer bir isim altında herhangi bir ücret alınmaksızın yerine getirilmesini kararlaştırdı.

Kurul ayrıca, ''Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi'' kapsamından ''abone isteği ile kapama'' ücret kaleminin çıkarılmasına karar verdi.

Mevcut uygulamada bazı operatörler, hattını kapatmak isteyen aboneden fesih işlem ücreti adı altında ücret talep ediyordu. Ücret yatırılmadığı müddetçe hat kapatılmıyordu.

Bu tuzağa sakın düşmeyin

Telefon üzerinden yapılan birçok dolandırıcılık yönteminin deşifre olmasının ardından arayışlara giren dolandırıcılar, yeni yöntemler geliştiriyor. 

Dünyanın farklı yerlerinde kurulan sahte çağrı merkezlerinden vatandaşların telefonlarına gelen çağrılar, kabul edilmesi veya geri aranılması durumunda yüksek faturalara neden olabiliyor.

Yurt dışındaki bazı çağrı merkezlerinden rastgele numaraları arayan ya da cevapsız çağrı bırakan dolandırıcılar, aramayı kabul eden ya da geri dönüş yapan vatandaşlardan haksız kazanç elde etmeye devam ediyor. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, gelen çağrılara ya da mesajlara cevap verilmemesi gerektiğini belirterek, ''Bu numaralarla iletişim kurduğunuzda size pahalıya mal olabilir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem