Haşimi'den sert eleştiri

 Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Interpol’ün kendisi hakkında kırmızı bülten çıkarmasıyla ilgili olarak, “İnterpol benim hakkımda kırmızı bülten çıkarmadan önce dosya hakkında daha çok zaman geçirmeleri gerekirdi” dedi. Irak Cumhurbaşkanı Yard

Haşimi'den sert eleştiri

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Interpol’ün kendisi hakkında kırmızı bülten çıkarmasıyla ilgili olarak, “İnterpol benim hakkımda kırmızı bülten çıkarmadan önce dosya hakkında daha çok zaman geçirmeleri gerekirdi” dedi. 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, İHA’nın sorularını cevapladı. Haşimi sağlığıyla ilgili olarak, merak edilecek bir şey olmadığını söyledi. Haşimi, rutin kontrolleri için geldiğini belirterek, tedavi sürecinin iyi geçtiğini ifade etti. İnterpol’ün ‘hakkında kırmızı bülten çıkarılmasıyla ilgili soruya Haşimi, kaçak olmadığını kaydederek, “Yakın bir gelecekte ülkeme döneceğim. İntepol yetkililerinden beklentim, dosyamın derinliklerine inmeleri ve İnterpol yetkilileri dosyamın derinliklerine inerse, bunun bana karşı politik bir dosya olduğunu göreceklerdir. İnterpol benim hakkımda kırmızı bülten çıkarmadan önce dosya hakkında daha çok zaman geçirmeleri gerekirdi” dedi.

Haşimi, kendisinin avukatları aracılığıyla İnterpol’ün kendisi hakkında çıkarılan kırmızı bültene itiraz edeceğini anlatarak, “Gelecek hafta avukatlarım dosya için müracaat edecekler. Yakın bir zamanda ait olduğum yere döneceğim. İnterpol’ün kırmızı bültenine gerek yoktu” ifadelerini kullandı.

Mahkeme sürecinin ertelenmesiyle ilgili olarak Haşimi, Anayasa’nın 93. maddesini örnek gösterdi ve “Devletin Bakanlarından Devlet Başkanı’na kadar olan yetkililerin Federal Mahkemeler tarafından korunurlar. Suçlamaları ve cezaları Federal Mahkemeler tarafından verilmelidir, Suç Mahkemeleri tarafından değil. Adalet sistemi şaşırtıcı şekilde Anayasa gereklilikleriyle dosyamı Suç Mahkemesi’ne gönderdi. Avukatlarım dosyamın Federal Mahkeme’de görülmesi için Adli Konseye iptal başvurusu yapacaklar. 5 gün için davayı ertelediler. Tarih önemli değil. Maliki veya hükümet yetkililerinin baskısı olmadan Adalet sistemi dosyamı profesyonelce ele almalıdır” diye konuştu.

Sığınma talebi olup olmadığına dair soruya böyle bir talebinin olmadığını söyleyerek, “Iraklı olmaktan gurur duyuyorum. Sığınma gibi bir talebim hiçbir ülkeden olmayacaktır. 19 Aralık’tan sonra ülkemdeydim ve ülkemde 3 ay gibi bir süre geçirdim. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’ye gitme kararı aldım. Ülkeme geri döneceğim” dedi.

Ne zaman döneceğine ilişkin soruya ise Haşimi, kendisinin Kuzey Irak’a geçen hafta Salı günü gideceğini söyledi. Haşimi, “Irak’ta politik oyunlar oynanıyor. Bu yüzden Irak’a dönüşümü iki hafta daha erteledim. Politik konulara 2 hafta sonra çözüm bulunursa, ülkeme geri döneceğim” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem