Haşim Kılıç yeniden seçildi

Anayasa Mahkemesi'nde 4 yıllık görev süresi dolan Haşim Kılıç bugün yapılan seçimle yeniden başkan seçildi.Son Anayasa değişikliği ile üye sayısı 17'ye çıkarılan Anayasa Mahkemesi'nde başkan seçilebilmek için salt çoğunluk olan 9 üyenin oyu gerekiyordu.Ba

Haşim Kılıç yeniden seçildi

Anayasa Mahkemesi'nde 4 yıllık görev süresi dolan Haşim Kılıç bugün yapılan seçimle yeniden başkan seçildi.

Son Anayasa değişikliği ile üye sayısı 17'ye çıkarılan Anayasa Mahkemesi'nde başkan seçilebilmek için salt çoğunluk olan 9 üyenin oyu gerekiyordu.

Başkanlığa aday olan Haşim Kılıç yeniden bu göreve seçildi

Kılıç ilk kez cevap verdi;

21 yıllık sürede 8 yıl başkan vekilliği, daha sonra 2007'de 4 yıllık bir başkanlık görevi yaptım. Şimdi de kalan 3,5 yılımı başkan olarak geçirmem için şahsıma bir teveccüh gösterildi.

Bu sonuç herhalde eleştirenlerin, hukukçu olmadığım konusunda, acımasızca yapılan eleştirilere verilen en güzel cevaptır diye düşünüyorum.

Bu görevi emanet eden meslektaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Bu onurlu görevi bundan sonra da vicdani kanaatlerim doğrultusunda, hiçkimsenin etkisi altında kalmadan, göreve başlarken ettiğim yemin çerçevesinde yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın.

2007'de seçildiğim gün itibariyle, 1997'den 2007'ye kadar birikmiş dosyalar, neticelenmemiş davalar vardı. Bir kez daha değerli mensuplarımıza teşekkür ediyorum, büyük bir fedakarlıkla, yapılan program ve gündemleri hiçbir itiraza meydan vermeden yerine getirmek suretiyle bu yığılmaları sonlandırdılar.

Bu yıl arkadaşlar tatile ayrılırken kurulumuzun önünde bekleyen bir tek dosya yoktur. Bugün itibariyle mahkememizde sadece 2010 ve 2011 yıllarına ait dosyalar vardır. Bu dosyalar da 5 ayda bitecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem