Harp Akademileri Kanunu Değişti

 TBMM Genel Kurulu'nda, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Kanuna göre, Milli Güvenlik Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi yerine, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akade

Harp Akademileri Kanunu Değişti

 

TBMM Genel Kurulu'nda, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, Milli Güvenlik Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi yerine, Silahlı Kuvvetler Yüksek Sevk ve İdare Akademisi oluşturulacak.

Kurmaylığa girişte eşin tutum ve davranışları kriter olmayacak.

Askerliği sırasında eşi doğum yapan ya da eşinin anne veya babası vefat eden erbaş ve erlere 10 gün izin verilecek. 

En az 4 yıllık fakülteyi bitirenlerden 27 yaşını, lisansüstü eğitimini tamamlamış kişilerden 32 yaşını bitirmemiş olanlar sözleşmeli subay olabilecek.

Vicdani Ret

Kanun Teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, vicdani ret ile ilgili bir düzenleme düşünülüp düşünülmediği yönündeki soruyu şöyle cevapladı:

''Türkiye, AİHM'de vicdani retten dolayı birkaç sefer mahkumiyete uğradı. AİHM'nin mahkumiyet sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde vicdani retle ilgili çalışma düşünülmektedir. AİHM, 'bir kimseye bir suçtan dolayı ceza verdin, tekrar işledi tekrar ceza veriyorsun' diyor. Buna 'medeni ölüm' diye bir tabir vermiş; 'bu demokratik bir ülkeye yakışmaz' diyor. Vicdani retten dolayı, askerliğe sevk edilmiş olmasına rağmen askere gitmemeye bir ceza öngörülmektedir. Yani kişiye ya askerlik ya da ceza gibi tercih hakkı tanınması doğrultusunda çalışmamız vardır. Biz medeni ölüm şeklinde ifade edilen cezayı ortadan kaldıracağız'' 

“Türkiye Hiçbir Komşusuna Silah Sağlamıyor”

Yılmaz, Türkiye'nin, komşu ülkelerde silahlı mücadele eden hiçbir gruba silah ve mühimmat sağlamadığını, eğitim vermediğini kaydederek, sadece Esed rejiminden kaçan Suriyelilere Türkiye'de barınma imkanı sağladıklarını bildirdi.

Yılmaz, başka bir soru üzerine, ''Yargı sürecinin ABD tarafından yönlendirildiğini söylemek Türkiye'ye hakarettir'' dedi.

Etimesgut Havaalanı Isparta’ya Taşınıyor

Etimesgut'taki Askeri Havaalanı ve tesislerinin Isparta'ya taşınması konusunda karar alındığını ve bunun için de Isparta'da kamulaştırmanın başladığını ifade eden Yılmaz, ''2014 yılının sonundan itibaren Etimesgut Askeri Havaalanı Isparta'ya taşınacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem