Hapisteki başbakan açlık grevinde!

 Ukrayna'nın cezaevinde bulunan eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nun, 'kendisine kötü davranan gardiyan ve doktorları protesto etmek' için açlık grevine başladığı bildirildi.Timoşenko'nun avukatı Sergey Vlassenko'nun bugün yaptığı açıklamada, müvekkilinin,

Hapisteki başbakan açlık grevinde!

 

Ukrayna'nın cezaevinde bulunan eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nun, 'kendisine kötü davranan gardiyan ve doktorları protesto etmek' için açlık grevine başladığı bildirildi.

Timoşenko'nun avukatı Sergey Vlassenko'nun bugün yaptığı açıklamada, müvekkilinin, Cuma günü açlık grevine başladığını belirtti.

Uzun süredir sırt ağrıları çeken Timoşenko, geçtiğimiz Cuma günü hastaneye kaldırılmıştı. Avukatı Vlasenko, Timoşenko'nun hastaneye zorla götürüldüğünü ve dövülerek hücresinden çıkarıldığını iddia etmişti. Ukraynalı doktorların kendisini muayene etmesine izin vermeyen Timoşenko Pazar günü tekrar cezaevine getirilmişti.

Timoşenko, 2009'da Rusya ile yaptığı enerji anlaşmasında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem