Hangi şehir 30 santim doğuya kaydı?

Van Kalesi ve eski Van şehrinde kazı çalışmasını yürüten ekibin başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar, 2011 yılında art arda yaşanan depremlerle sarsılan ilin doğuya doğru

Hangi şehir 30 santim doğuya kaydı?

Van Kalesi ve eski Van şehrinde kazı çalışmasını yürüten ekibin başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Konyar, 2011 yılında art arda yaşanan depremlerle sarsılan ilin doğuya doğru kaydığını tespit ettiklerini açıkladı. Konyar, 2010 yılında kazılan alanların hassas ölçümlerini yaparak x, y, z koordinatlarını belirlediklerini söyledi.

Jeodezik GPS ve farklı ölçüm aletleriyle yapılan çalışmanın hassasiyetle yapıldığını vurgulayan Konyar, 3 yıl önceki ölçümlerle bu yıl aynı noktalardan alınan ölçümleri karşılaştıklarında, zeminde eski nirengi noktalarının 27 ile 30 santimetre arasında doğuya doğru kaydığını belirlediklerini ifade etti. Konyar, zemin kaymasını kazı ekibindeki jeologlar ile jeofizik uzmanları ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) deprem bilimcileri ile paylaştıklarını bildirerek, şöyle konuştu: "Onlar da kentte 2011'de yaşanan depremler sonrasında doğal olarak yer kaymalarının yaşandığını, yaptığımız ölçümlerin ise bu kaymanın bir tespiti niteliğinde olduğunu söyledi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler