Hamzaçebi: Başbakan açıklasın

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı ile ilgili "O MGK kararı yok hükmündedir' diyerek hiç kimse sorumluluğunu gizleyemez. Sayın Başbakanı çok açık bir şekilde açıklama yapmaya davet ediyoruz" dedi.CHP Gr

Hamzaçebi: Başbakan açıklasın

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2004 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı ile ilgili "O MGK kararı yok hükmündedir' diyerek hiç kimse sorumluluğunu gizleyemez. Sayın Başbakanı çok açık bir şekilde açıklama yapmaya davet ediyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2004 yılındaki MGK kararı ile ilgili, ''O MGK kararı yok hükmündedir' denildiğini belirterek " Bunun gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Fizikte bir kural vardır; var olan hiçbir şey yok olmaz. Yine hukukta bir kural vardır; yapılmış olan bir düzenleme usulüne uygun olarak aynı şekilde geri alınmadığı sürece yürürlüğünü korur. Söz konusu MGK kararı o tarihten bu yana yürürlüktedir ve bu MGK kararına dayalı olarak AKP Hükümetleri onun bakanlıkları, başbakanlığı idari birimleri gerekli hazırlıkları işlemleri yapmış, eylem planlarını hazırlamışlardır. Bu eylem planlarını yürürlüğe sokmuşlardır. 'O MGK kararı yok hükmündedir' diyerek hiç kimse sorumluluğunu gizleyemez. Sayın Başbakan'ı çok açık bir şekilde açıklama yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Dershane tartışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Hamzaçebi, dershanelerin Milli Eğitim sisteminin övünülecek kurumları olmadığını vurgulayarak şunları dedi:

"Ama bu sistem bunları yaratmıştır. Fırsat eşitliğini gidermeden 'dershaneleri kaldırıyorum' demek sorunu ortada bırakmak demektir. Hükümetin açıkladığı paket bir çözüm paketi değildir. Dershane işletmecilerini merkeze alarak onlara bir imkan getirmeye çalışan bir tasarının ipuçlarıdır. Dershane sadece işletmecilerin problemi değildir. Orada öğrenim gören 1 milyon 200 bin öğrencinin de problemidir. Fırsat eşitliği sağlanmamıştır. Dolayısıyla yapılan sorunu iki yıl öteye atmaktan başka bir şey değildir."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönmesinin hemen ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Anayasa Uzlaşma Komisyonu'yla ilgili CHP'ye gönderdiği mektubun cevabını vereceğini ifade etti.

Hamzaçebi, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun çalışmalarına devam etmesi gerektiğini vurgulayarak mektuplara cevaplar verilmeden komisyonun toplantı yapmasını da doğru bulmadığını kaydetti.

Ethem Sarısülük davası ile ilgili bir soru üzerine ise Hamzaçebi, yargı sürecinin süratle işlemesi gerektiğine dikkat çekerek Mahkeme heyetinin davadan çekilmesini ise süreci uzatmaya yönelik bir yaklaşım olduğu iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem