Hamit ve Adem'den iyi haber!

 Suriye'de Esed yanlıları tarafından kaçırılan ve kendilerinden yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Türk gazetecilerden Hamit Coşkun ve Adem Özköse ailelerini aradı. Suriye'de yaşanan olayları takip etmek amacıyla bölgeye giden iki Türkiyeli gazeteci Âdem Ö

Hamit ve Adem'den iyi haber!

 

Suriye'de Esed yanlıları tarafından kaçırılan ve kendilerinden yaklaşık 2 aydır haber alınamayan Türk gazetecilerden Hamit Coşkun ve Adem Özköse ailelerini aradı.

 

Suriye'de yaşanan olayları takip etmek amacıyla bölgeye giden iki Türkiyeli gazeteci Âdem Özköse ve Hamit Coşkun'dan ilk haber alındı. Yaklaşık iki aydır haber alınamayan gazeteciler bugün ilk kez aileleriyle Suriye'de görüştüler.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı için insani diplomasi yürüten heyet tarafından Time Türk'e yapılan açıklamada Adem ve Hamit'in sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirildi. İHH tarafından sürdürülen insani diplomasi heyeti iki gazeteciyi Şam'da ziyaret etti.

 

İHH adına insani diplomasi yürüten heyet, Adem ve Hamit'in sağlığının yerinde olduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Adem'in eşi Raziye Hanım'la konuştuğu ve Hamit'in de ağabeyi Yahya Coşkun'la telefonda görüştüğünü ifade eden heyet, insani yardım diplomasisini devam ettiriyoruz, inşallah yakın zamanda özgürlüklerine kavuşurlar" dedi.

 

DAVUTOĞLU: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Suriye'deki gazetecilerle ilgili biz de bazı haberler alıyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnşallah sağ salim, hayırlısıyla dönerler ülkemize'' dedi.

 

Davutoğlu, Muğla ziyareti kapsamında kent merkezinde bulunan Şahidi Camisi ve türbesini ziyaret etti. Türbede eşi Sare Davutoğlu ile dua eden Bakan Davutoğlu, camiden çıktıktan sonra Saburhane Mahallesi'nin sokaklarında bir süre yürüdü.

 

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Davutoğlu, gazetecilerin, ''Suriye'deki gazetecilerin bırakılacağı yönünde haberler var. Bu konuda size ulaşan bir gelişme var mı?'' sorusuna, ''Suriye'deki gazetecilerle ilgili biz de bazı haberler alıyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İnşallah sağ salim, hayırlısıyla dönerler ülkemize'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler