Hamile kadını kovdular!

Yüzde 200 farkın kat kat üstünde ücret alan özel hastaneler vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Mağdurlardan biri de Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Behice Günel oldu.Bugün'den Nesrullah Sonay'ın haberine göre; Muhasebecilik yapa

Hamile kadını kovdular!

Yüzde 200 farkın kat kat üstünde ücret alan özel hastaneler vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Mağdurlardan biri de Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Behice Günel oldu.

Bugün'den Nesrullah Sonay'ın haberine göre; Muhasebecilik yapan Behice Günel, 31 Ekim 2013'te hastaneye gitmeden önce Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) web sitesinden yaptıracağı tahlilin 6.11 lira olduğunu gördü. Ancak hastane 36 lira isteyince şoke oldu. Hamile kadın itiraz edince hastaneden kovuldu.

ÜCRET 6 KAT ARTTI

Behice Günel, tahliller için kız kardeşiyle hastaneye gitmeye karar verdi. SGK'nın web sitesinde söz konusu tahlilin 6.11 lira olduğunu gördü. Hastaneye gittiğinde ise kendisinden 36 lira istenmesi üzerine şoke olan Günel, "Yasal ücretin üstünde bir ücret talep ediyorsunuz" diye itiraz etti. Ancak hastane yetkililerinin "Biz bu şekilde çalışmıyoruz" dediğini söyledi.

Hastanenin idari müdürünün de "6 liraya bakkaldan çikolata mı alıyorsunuz? Beğenmiyorsanız başka yerde yaptırın, şikayetinizi de istediğiniz yere yapın" diye çıkıştığını anlattı. Günel, yetkililerin şikayet tutanağını imzalamak istemediklerini belirterek üzerlerine yürüdüklerini ve sonrasında kendilerini hastaneden kovduklarını aktardı.

60 LİRAYA ÇIKTI

Tahliller için başka bir özel sağlık kurumuna giden Günel orada yaşadıklarını da şöyle anlattı: "Bu sefer aynı tahlil için 60 lira talep ettiler. A sınıfı hastane bu test için 6.11 lira alabiliyor. Ama gittiğimiz A sınıfı bile değildi. Buna rağmen kat kat fazlasını alıyorlar."

YÜZDE 200 FARK

Hastane yöneticisi her sağlık hizmetinden yüzde 200 fark ücreti alındığını belirtti. Yönetici, "Farazi şekilde böyle hadiseler yaşanabilir. Hastanın şikayeti haklı olduğunu göstermez. Savunmamızı hukuki yollardan yaparız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler