Hamile eşini öldürdü, 'tahrik' indirimi aldı!

Adana'da 4,5 aylık hamile eşini tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi,  ardından tahrik hükmü uygulanıp ceza 19 yıl 2 aya indirildi.  DURMADAN SUÇLADI Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'deki duruşma

Hamile eşini öldürdü, 'tahrik' indirimi aldı!
Adana'da 4,5 aylık hamile eşini tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi,  ardından tahrik hükmü uygulanıp ceza 19 yıl 2 aya indirildi. 
 
DURMADAN SUÇLADI
 
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'deki duruşmada, tutuklu sanık Mehmet  Çiftçi (27), maktul Burcu Çiftçi'nin (20) yakınları ve avukatlar hazır bulundu,  tutuksuz yargılanan Mustafa M, Tahir S. ve Ferhat F, duruşmaya gelmedi. Sanık Çiftçi savunmasında, eşinin uyuşturucu kullandığını, evliliği  boyunca da başka erkeklerle kendisini aldattığını ileri sürdü. 
 
KASTIM OLSA ÖLDÜRÜRDÜM!
  
Ailesinin dağılmaması için elinden gelen fedakarlığı gösterdiğini  anlatan Çiftçi, şunları söyledi: 
 
  "Eşime, annesi ve babası da sahip çıkamıyordu. Ne yaptıysam beni  aldatmasının önüne geçemedim. Çocuğum için her şeye katlandım. Olayda tasarlama  yok. Kesinlikle karıma şiddet uygulamadım. 'Seni defalarca aldattım. Kardeşinle  bile aldattım' deyince kan beynime sıçradı, ondan sonra olan oldu. Eğer kastım  olsaydı onu öldürür, bir yere gömerdim. Kimsenin haberi olmazdı." 
 
 Mahkeme heyeti Çiftçi'ye, hamile eşini öldürmekten önce ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası verdi, sanığın, suçu ağır tahrik altında işlediğine  hükmederek, bu cezayı 19 yıl 2 aya indirdi. Çiftçi'ye yardım ettikleri öne  sürülen Mustafa M, Tahir S. ve Ferhat F. hakkında ise beraat kararı verildi. 
 
ANNE: İNSAN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALI
 
Burcu Çiftçi'nin annesi Songül Özbek, adliye çıkışında, "Bir insanın  canı bu kadar ucuz olmamalı" diyerek, karara tepki gösterdi. 
Duruşmayı takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu  üyeleri de kararı temyize götüreceklerini belirtti. Mehmet Çiftçi, 10 Eylül 2014'te, merkez Seyhan ilçesi Küçükoba  Mezarlığı yakınlarındaki tarlada, eşi Burcu Çiftçi'yi tabancayla öldürdüğü  iddiasıyla tutuklanmıştı. Sanık hakkında, "tasarlayarak öldürme" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler