Halis Ağa'dan Başbakan'a mektup

İşadamı Halis Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, TMSF'nin Toprak Grubu malları için yaptığı satışların durdurulmasını istedi.İşadamı Halis Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, TMSF'nin Toprak Grubu malları i

Halis Ağa'dan Başbakan'a mektup

İşadamı Halis Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, TMSF'nin Toprak Grubu malları için yaptığı satışların durdurulmasını istedi.

İşadamı Halis Toprak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak, TMSF'nin Toprak Grubu malları için yaptığı satışların durdurulmasını ve TMSF Eski Başkanı Ahmet Ertürk ve halefi Şakir Ercan Gül'ün görevlerine son verilmesini istedi. Toprak mektubunda, "Ben, dünya tarihinde cami satanı görmedim. Dünya tarihinde hiçbir hükümet başkanının döneminde kimsesizler çocuk yurdu satılmamıştır. İbadet yeri olan camii, yine hiçbir hükümet başkanının devrinde satılmamıştır. Şunu kesinlikle ifade edeyim ki sizin de haberiniz olsa satılmazdı" ifadelerini kullandı.

Toprak Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Halis Toprak'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektuba yer verildi. Buna göre, Toprak, TMSF, Bozüyük'te 182 bin metrekare arsası ve üzerinde 62 bin metrekare fabrika binası olan; ayrıca 3 fabrikanın lojmanları ve camisi bulunan Toprak Sağlık Gereçleri fabrikasını 9 milyon 100 bin dolara satıldığını dile getirerek, "Orası asgari 500 milyon dolardır. Ben, dünya tarihinde cami satanı görmedim. Dünya tarihinde hiçbir hükümet başkanının döneminde kimsesizler çocuk yurdu satılmamıştır. Yetim ve şehit ailelerinin 2 yaşındaki çocuklarının yuvası satılmamıştır. İbadet yeri olan Camii, yine hiçbir hükümet başkanının devrinde satılmamıştır. Şunu kesinlikle ifade edeyim ki sizin de haberiniz olsa satılmazdı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN İKİ İSTEĞİ VAR

Toprak, TMSF'ye borcu olmadığını, çok büyük miktarda alacağı olduğunu vurgulayarak, Danıştay'ın kararı ile de bu alacağının tescillendiğini kaydetti. Halis Toprak, "Danıştay, tüm mallarımın satılmasına sebep olan işlemlerin hukuka aykırılığını tespit etmiş, TMSF'den alacaklı olduğumu belirtmiş ve söz konusu işlemlerin yürütmesini durdurmuştur" dedi.

Bu nedenle mektupta iki tane isteği olduğunu yazan Toprak, "Birincisi, TMSF'nin Toprak Grubu malları için yaptığı satışların durdurulmasıdır. İkincisi ise TMSF Eski Başkanı Ahmet Ertürk ve halefi Şakir Ercan Gül'ün görevlerine son verilerek, görevde oldukları süre içinde yaptıkları hukuka aykırı işlerden dolayı bağımsız uzman kuruluşlar marifetiyle incelenmeleri ve daha sonra da yargılanmaları için yargıya teslim edilmeleridir. Bu taleplerimi dikkate alacağınıza inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem