Hakkari'de PKK'ya operasyon

Hakkari Valiliği, PKK'nın şehir merkezindeki Gençlik Yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Öz Savunma Birliği'ne (ÖSB) yönelik Yüksekova'da yapılan operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişilerin adr

Hakkari'de PKK'ya operasyon

Hakkari Valiliği, PKK'nın şehir merkezindeki Gençlik Yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Öz Savunma Birliği'ne (ÖSB) yönelik Yüksekova'da yapılan operasyonlarda 6 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayada silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, 10 ayrı adrese sabah saatlerinde operasyon yapıldığı belirtildi. Gözaltına alınan 6 kişinin molotof, el yapımı patlayıcı, hava fişek ve taşlı saldırı eylemlerine katıldıkları, ayrıca bu kişilerin olayları organize ettikleri, eylem kararları aldıkları, örgütsel toplantıları organize ettikleri ve bu toplantılara katıldıkları, terör örgütünün kırsal alanında faaliyet gösteren örgüt mensupları ile de irtibatlı oldukları kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İkametlerde yapılan aramalarda 2 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 3 adet bu silahlara ait şarjör, 75 adet 7.62 mm fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kısa namlulu silah, 3 adet bu silahlara ait şarjör, 54 adet 9 mm fişek, çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler