Hakkari'de patlama: 1 şehit!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca yolu üzerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada, 1 uzman çavuş şehit olurken, 1 üsteğmen yaralandı.

Hakkari'de patlama: 1 şehit!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kara yolu üzerinde meydana gelen patlamada bir uzman çavuş şehit oldu, bir üsteğmen de yaralandı.

Olay, saat 11.30 sıralarında ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Askerlerin arazi taraması sırasında, PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayın infilak etti. Patlamada henüz kimliği öğrenilemeyen uzman çavuş şehit düşerken, üsteğmen de yaralandı.

Dağlıca-Yüksekova kara yolunda mayın arama-tarama faaliyeti yürüten askerlerin geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği bölgeye ambulanslar sevk edildi. Bölgede operasyon başlatıldı.

CUDİ DAĞI'NDAKİ BİR MAĞARADA 20 PKK'LI KISTIRILDI

Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde devam eden operasyonlarda 20 PKK'lı teröristin saklandığı bir mağara güvenlik birimleri tarafından çembere alındı. Açılan ilk ateşte bir terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçleri, diğer PKK'lıların teslim olması için ikna çabalarını sürdürüyor.

Cudi Dağı'nda iki gün önce başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Bölgedeki bir mağarada kış üstlenmesini yapan 20 PKK'lı kıstırıldı. "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada bir PKK'lı öldürüldü. Sayıları 20 kadar olduğu tespit edilen diğer örgüt üyelerinin teslim olması yönünde çağrılar devam ediyor. Operasyon bölgesine helikopterlerle takviye birlikler gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem