Hakkari'de gerginlik 2 kişi öldü

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde dün gece güvenlik güçlerinin başlattığı hendek kapatma operasyonu sabaha kadar devam ederken, teröristler ara sokaklardan polislerin zırhlı araçlarına roketatar ve silahlarla ateş açtı. İlçede bugün de tansiyon çok yüksek.

Hakkari'de gerginlik 2 kişi öldü
Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde dün gece güvenlik güçlerinin başlattığı hendek kapatma operasyonu sabaha kadar devam ederken, teröristler ara sokaklardan polislerin zırhlı araçlarına roketatar ve silahlarla ateş açtı. İlçede bugün de tansiyon çok yüksek. Çıkan olaylarda 2 kişi öldü.
hakkari-olaylar1.jpeg
Yüksekova İlçesi’nde güvenlik güçleri, PKK’lıların hendek ve barikatlar kurduğu Orman, Yeşildere ve Cumhuriyet mahallerine operasyon yaptı. Mahallelere giden güvenlik güçlerine operasyonda, PKK’lı teröristler el yapımı patlayıcı, roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 zırhlı polis aracının hasar gördüğü belirtildi.
 
Sabah saatlerine kadar devam eden operasyonun ardından bir grup gösterici de ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında havai fişek atan göstericilere polis gaz bombası basınçlı su ve plastik mermilerle müdahale etti. 
 
İKİ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
 
Polisin müdahalesini ardından göstericiler ara sokaklara dağılırken, mahale ve sokak aralarındaki gerginlik ise giderek tırmandı.
 
Cengiz Topel Caddesi’nde çıkan olaylar sırasında kalabalık arasında bulunan Diyar Ertaç başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Diyar Akın ise burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
hakkaride-olaylar.jpeg
 
Çıkan bu olayın ardından polis ilçede geniş güvenlik önlemler alırken, hayatını kaybeden Ertaç ve Akın’ın cesetleri ise otopsi işlemlerini yapılması için Hakkari Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler