Hakkari’de 5 ayrı noktada orman yangını

Hakkari'nin Marinos bölgesinde 5 ayrı noktada çıkan yangında bal arıları telef olurken, 20 bin kök meyve ağacı da kül oldu.Edinilen bilgiye göre, kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Marinos bölgesinde 5 ayrı noktada yangın çıktı. Yangının köy yakınlar

Hakkari’de 5 ayrı noktada orman yangını

Hakkari'nin Marinos bölgesinde 5 ayrı noktada çıkan yangında bal arıları telef olurken, 20 bin kök meyve ağacı da kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Marinos bölgesinde 5 ayrı noktada yangın çıktı. Yangının köy yakınlarındaki meyve bahçelerine sıçraması nedeniyle bal arılarının telef olduğu ve 20 bin kök meyve ağacının da küle döndüğü ifade edildi. Sarp arazi olmasından dolayı müdahale edilemeyen ve rüzgarın da etkisiyle yangının büyüdüğünü belirten Mahmut Temel isimli vatandaş, "Yangın çok büyük ve 5 noktada devam ediyor. Dolayısıyla yangını söndürme gücümüz yok. Kendi canımızı zor kurtardık. Böyle devam ederse yangın köyümüze de sıçrayacak ve köyü terk etmek zorunda kalacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler