Hakkari’de 10 terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de 10 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubunun, 1 bir adet doçka uçaksavar silahı,

Hakkari’de 10 terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de 10 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubunun, 1 bir adet doçka uçaksavar silahı, 2 adet biksi makineli tüfeği ve 1 adet kaleşnikov piyade tüfeği ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği, 3 astsubayın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı kaydedildi.

Operasyon bölgesine yönelik düzenlenen hava harekatında 7 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

17 İŞBİRLİKÇİ GÖZALTINA ALINDI

Muş'ta devam eden operasyonda çıkan çatışmada, 2 Jandarma Uzman Çavuş hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı ifade edilerek operasyonun devam ettiği bölgeye girmek isteyen 17 işbirlikçinin, cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şırnak Cudi Dağı bölgesinde devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin cesedinin bulunduğu vurgulanarak operasyonun devam ettiği bölgeye girmek isteyen 15 işbirlikçinin ise gözaltına alındığı ifade edildi.

MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis'te yapılan operasyonda, tespit edilen 3 ayrı sığınakta; 2 adet RPG-7 antitank roketi ve sevk fişeği, 28 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 8 adet elektrikli fünye, 1 adet 13.8 volt akü, 150/200 gr patlayıcı madde, bir adet gece görüş cihazı, çok sayıda muhtelif cins ve miktarda yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildiği belirtildi.

Şanlıurfa Viranşehir'de yapılan operasyonda ise 3 adet kaleşnikov piyade tüfeği, 3 adet 9 mm, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca, 135 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 85 adet Kaleşnikov fişeği, dört adet Kaleşnikov şarjörü, dokuz adet tabanca şarjörü ele geçirilmiş, dört şahıs gözaltına alındığı bildirildi.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak Silopi'de, bölücü terör örgütünden kaçan 6 teröristin, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı. Diyarbakır-Bingöl kara yolunda yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bir adet el yapımı patlayıcı maddenin bulunarak yerinde imha edildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem