Hakkari Valisi Türker; 'Kayıp yok'

Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerlar tarafından çarşamba günü askeri konvoya düzenlenen 8 asker ve 1 korucunun şehit olduğu, 15 askerin de yaralandığı saldırıda, 1 uzman çavuşun kaybolduğu bilgisinin ilk andaki karışıklıktan kaynaklandığı ort

Hakkari Valisi Türker; 'Kayıp yok'

Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerlar tarafından çarşamba günü askeri konvoya düzenlenen 8 asker ve 1 korucunun şehit olduğu, 15 askerin de yaralandığı saldırıda, 1 uzman çavuşun kaybolduğu bilgisinin ilk andaki karışıklıktan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, "İlk tespitlerde elimizde 1'i binbaşı ve 1'i uzman çavuş olmak üzere iki kaybın olduğunu açıklamıştık. Binbaşının cenazesine ulaştıktan sonra uzman çavuşun kayıp olarak kaldığını belirtmiştik. Ancak askeri yetkililerle yaptığımız görüşmeler sorası kayıp cenazenin olmadığı belirtildi. Köy korucusu ile birlikte 9 şehidimiz var" dedi.

İlk gelen bilginin saldırıda 1 korucu ile birlikte 10 şehit olduğunu belirten Vali Muammer Türker, "Allah'a şükür kayıp cenazemiz yok. Bir uzman çavuşun cezanesinin kayıp olduğu bilgisi gelmişti. Ancak daha sonra komutanlarla yaptığımız toplantılarda kayıp cenazenin olmadığı ortaya çıktı. Oraya farklı birlikler sevk edildiği için ilk gelen bilgiler o yöndeydi. Ancak daha sonra bu kayıp cenaze bilgisinin yanlış olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem