Hakkari-Çukurca karayolunda hareketli saatler

Bir süreden beridir tuzaklanan mayınlardan dolayı kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunda hareketli saatler yaşanıyor.PKK'lılar tarafından menfez, köprü altları ve yollara döşenen mayınlardan dolayı 10 Ağustos 2015'ten beridir halen kapalı bulunan Hakkari

Hakkari-Çukurca karayolunda hareketli saatler

Bir süreden beridir tuzaklanan mayınlardan dolayı kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunda hareketli saatler yaşanıyor.

PKK'lılar tarafından menfez, köprü altları ve yollara döşenen mayınlardan dolayı 10 Ağustos 2015'ten beridir halen kapalı bulunan Hakkari-Çukurca karayolunda hareketlik yaşanıyor. 10 kilometrede bir patlayıcıların döşendiği Hakkari-Çukurca karayolunun temizlenmesi için helikopterler desteğindeki operasyonların devam ettiği belirtildi. Karayolunun yeniden açılması için bomba imha uzmanı ekiplerini çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü öğrenildi.

Jandarma ekipleri tuzaklanan patlayıcıları kademeli bir şekilde temizlerken, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterler destek sağlıyor. Yaklaşık 1 aydan fazladır ulaşımlarını alternatif yol olan Durankaya Beldesi üzerinde sağlayan ilçe sakinleri ise belde yolunun çok uzak olduğu için maddi ve manevi olarak çok etkilendiklerini ifade ederek yolun biran önce açılmasını istediler.

Hakkari'deki yetkililer ise Çukurca karayolunda mayın temizleme çalışmasının olup olmadığı veya ilçe yolunun ne zaman ulaşıma açılacağı konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem