Hakim Samast'a S.S.Ç. dedi

Ogün Samast’ın suç tarihinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle, kamuoyunda taş atan çocuklar yasası olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunun’daki değişiklik üzerine dosyası ayrılarak, "görevsizlik kararı" ile İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişt

Hakim Samast'a S.S.Ç. dedi

Ogün Samast’ın suç tarihinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle, kamuoyunda taş atan çocuklar yasası olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunun’daki değişiklik üzerine dosyası ayrılarak, "görevsizlik kararı" ile İstanbul Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Samast, İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk defa hakim karşısına çıktı.

 

Mahkeme başkanı Samast’a ’’Suça Sürüklenen Çocuk’’ tabirinin kısaltması ’’S.S.Ç’’ şeklinde hitap etti.

 

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, karara tepki olarak Hrant Dink’in ailesi ve davanın diğer müdahillerinin duruşmaya katılmayacaklarını ve tekrar davanın birleştirilmesini talep edeceklerini söyledi.

 

Yeni yasa kapsamında cezasında büyük oranda indirim de alabilecek olan Samast’ın, 6 yıl sonra cezaevinden çıkabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler