Hakan Fidan yorumu: Orada kalmalıydı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için istifası hakkında, "MİT Müsteşarı Türkiye’de çok önemli bir iş yapıyor, belki 50 milletvekilinin yapabileceği işi yapıyor. Bu görev çok daha önemliydi, orada kalması

Hakan Fidan yorumu: Orada kalmalıydı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için istifası hakkında, "MİT Müsteşarı Türkiye’de çok önemli bir iş yapıyor, belki 50 milletvekilinin yapabileceği işi yapıyor. Bu görev çok daha önemliydi, orada kalması gerekirdi" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Akif Beki ile Baştan Sona programına konuk oldu. Arınç, gündemle ilişkili değerlendirmelerde bulundu. Arınç, Hakan Fidan’ın istifası hakkında şahsi olarak düşüncemi söylediğini belirterek, "Ben yaptığı görevin önemli bir görev olduğunu düşünüyorum. Eğer milletvekili olacaksa, her milletvekili onun yaptığı işi yapamaz. MİT Müsteşarı Türkiye’de çok önemli bir iş yapıyor, belki 50 milletvekilinin yapabileceği işi yapıyor. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi orada kalması gerekirdi. Bakan ve ya Başbakan olacak derseniz, Başbakan olması mümkün değil seçimden sonrasını Başbakanı bellidir. Bir MİT Müsteşarının ilerde Başbakan olması bana göre yanlıştır. Belki bazı Bakanlıklar olabilir, her bakanlık için uygun değildir. İçişleri Bakanlığını fazlasıyla yapar. Sadece milletvekilliği için hiç gerek yok. Bakanlık düşünülüyorsa yaptığı görevle bağlantılı olması gerekir. Çözüm sürecinde en büyük pay onundur. MİT’i ıslah etmiştir. Superman görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler