Hakan Fidan Hatay'a gitti

Suriyeli komutan Harmuş'un Esad yönetimine teslim edilmesinin ardından MİT Müsteşarı Fidan'ın Hatay'a gittiği ortaya çıktı.Adana Özel Yetkili Savcılığı'nın yürüttüğü 'casusluk' soruşturmasında yeni bilgiler elde edildi. Suriyeli muhalif komutan Albay Hüse

Hakan Fidan Hatay'a gitti

Suriyeli komutan Harmuş'un Esad yönetimine teslim edilmesinin ardından MİT Müsteşarı Fidan'ın Hatay'a gittiği ortaya çıktı.

Adana Özel Yetkili Savcılığı'nın yürüttüğü 'casusluk' soruşturmasında yeni bilgiler elde edildi. Suriyeli muhalif komutan Albay Hüseyin Harmuş'un bir MİT yetkilisi tarafından Esad yönetimine teslim edilmesinden sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın beraberindeki bir ekiple Hatay'a gittiği ortaya çıktı.

Fidan'ın 3-4 Aralık tarihinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i ziyaret ettiği belirlendi. Harmuş'un yakalanıp kaçırıldığını gösteren güvenlik kameralarının üzerinde 28 Ağustos tarihi yer alıyordu. Olayın duyulmasından sonra ise MİT Bölge Müdürü M.A.A.'nın Harmuş'u kaçıran MİT mensubu Ö.S.'yi arayarak 'kamera görüntülerine yakalandığı' bilgisini verdiği adli dinlemeye takıldı. Savcı MİT Adana Bölge Başkanı N.B ve Hatay Bölge Müdürü M.A.A.'nın tutuklanmasını istedi. Ancak iki isim de Ankara'ya MİT Müsteşarlığına çağrılarak koruma altına alındı. İki görevlinin Meclis'ten geçecek yasayı beklediği öğrenildi.

İşte tüm süreç

* MİT görevlisi Ö.S.'nin Harmuş'u yurt dışına kaçırmasının ardından, komutanın ailesi kaymakamlığa başvurdu. Hermuş kaçırılmadan önce ailesine Ö.S. ile buluşacağını bildirmişti. Harmuş'un en son bindiği araba Mobese kameralarından tespit edildi. Plaka sorgulanarak aracın MİT'in olduğu tespit edildi. Kaymakam hemen MİT Bölge Müdürü M.A.A.'yı arayarak Harmuş'un en son MİT'in arabasında görüldüğünü söyledi ve komutanı sordu.

* MİT Bölge Müdürü M.A.A. olaya müdahale etmek yerine Ö.S.'ye sadece "Hermuş'u arabaya bindirirken kameralara yakalandığını, kaymakam'ın aradığını" söyledi. Ö.S. bu görüşmeleri diğer çete mensuplarına aktarırken adli dinlemeye takıldı.

* Uluslararası basında Harmuş'u yurt dışına MİT'in kaçırdığı yer aldı. MİT Dışişleri'ne olayla ilişkilerinin olmadığını bildirdi. Bunun üzerine Dışişleri iddiaları yalanladı.

* MİT görevlisi Ö.S.'nin Harmuş'u yurt dışına kaçırması kapatıldı. MİT görevlisi Ö.S. Hür Subaylar hareketi ile ilgili bölgeye sığınan diğer muhaliflerle görüşmeye devam etti. Ö.S hakkında işlem yapılmadı. Bu süreçte MİT Müsteşarı Fidan'ın Hatay Valisi ile 3 - 4 Aralık'ta görüştüğü savcılık kayıtlarına da girdi. Savcılığın araştırması derinleşip, Ö.S'nin yakalanacağı anlaşılınca 1 Şubat günü Ö.S MİT'teki görevinden uzaklaştırıldı. 3 Şubat günü de Ö.S. savcılık kararıyla gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler