Hakan: "Ermeniyim zoruna mı gitti"

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun sosyal paylaşım sitesi Twitter'da CNN Turk kanalında sunduğu Tarafsız Bölge programının dün akşamki konusunun Gazeteci Hrant Dink Davası olduğunu söyleyince bir anda sanal saldırıya uğradı. Arka arkaya ırkçı hakaretler alan Ahm

Hakan: "Ermeniyim zoruna mı gitti"

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun sosyal paylaşım sitesi Twitter'da CNN Turk kanalında sunduğu Tarafsız Bölge programının dün akşamki konusunun Gazeteci Hrant Dink Davası olduğunu söyleyince bir anda sanal saldırıya uğradı. Arka arkaya ırkçı hakaretler alan Ahmet Hakan kendisine atılan tweet'leri de takipçileriyle paylaştı. Ancak bazı takipçilerinin hakaret sınırlarını zorlaması Ahmet Hakan'ın da sabrını taşırdı. Usta gazeteci aldığı ırkçı tweet'ler karşısında, "Canlı yayında 'Ermeni'yim, zoruna mı gitti? diyeceğim" dedi. Ahmet Hakan'ın bu cümlesi kendisini eleştiren kişileri daha da kızdırmaktan öteye gitmedi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ ...!

Twitter'da paylaştığı gibi kendi sunduğu programda Hrant Dink cinayetiyle ilgili verilen mahkeme kararını tartışmaya açan Ahmet Hakan kapanış anonsunda ise söz verdiği gibi neden 'Ben Ermeni'yim' dediği cümlesini açıkladı.
Ahmet Hakan'ın kapanışta söylediği sözler ise şöyle:

"İnanılmaz bir tepki aldım. 'Hrant Dink kim ki? Çocuğa müebbet hapis verdiler işte daha ne istiyorsunuz?' gibi diye tepkiler aldım. Sonra 'hepimiz Ermeni'yiz' dedim ve gerçekten inanılmaz tepkiler aldım. Gördüm ki insanlar Ermeni olmayı bir hakaret bir küfür olarak algılıyor. Birine Ermeni demek tek başına çok büyük bir hakaret oluyor. 'Sen Ermeni misin?' sorusu bir küfür gibi soruluyor. Ben de bunların üstüne bu kez 'canlı yayında Ermeni'yim zoruna mı gitti diyeceğim?' dedim ve çok daha da büyük tepki aldım. İşte buradan söylüyorum 'Ben Ermeni'yim'. Bana diyorlar ki "sen Erivan'da 'ben Türküm' diye bağırabilir misin?" Eğer bağıramazsam bu Erivan'ın ayıbı olur. İstanbul'da da 'ben Ermeni'yim' diyebiliyorsam bu da İstanbul'un şerefi olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem