Hain saldırılarına el konuldu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde güvenlik güçlerince daha önce gerçekleştirilen operasyonda 1 PKK'lının ölü ele geçirildiği bölgede yapılan aramada bol miktarda silah, mühimmat, el yapımı bomba ve patlayıcı maddeler ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında gü

Hain saldırılarına el konuldu

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde güvenlik güçlerince daha önce gerçekleştirilen operasyonda 1 PKK'lının ölü ele geçirildiği bölgede yapılan aramada bol miktarda silah, mühimmat, el yapımı bomba ve patlayıcı maddeler ele geçirildi. Ele geçirilenler arasında güvenlik güçleri ve kamu personeline yönelik eylemler için hazırlandığı beilrtilen piknik tüpü içine yerleştirilmiş patlmayıcı ile plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş bir patlayıcı düzeneğinin de bulunduğu belirtildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2011'de Karlıova ilçesine bağlı Taşlıdere mevkii Hasanova köyü yakınlarında gerçekleştirilen operasyon esnasında bir grup PKK'lı ile karşılaşılması üzerine ?Dur' ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine 1 PKK'lının öldürüldüğü hatırlatıldı. Öldürülen PKK'lı ile birlikte 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet şarjör, 2 adet savunma tipi el bombası ele geçirildiği belirtildi.

EYLEM İÇİN HAZIRLANMIŞ PİKNİK TÜPLÜ BOMBA

Aynı bölgede arama ve tarama faaliyetlerine devam eden güvenlik güçlerinin, Hasanova köyüne yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta 3 ayrı bölgede, güvenlik güçlerine ve kamu personeline yönelik eylem yapmak amacıyla hazırlanmış ve arazide gizlenmiş 12 kilogramlık piknik tüpü içerisine yerleştirilmiş 20-25 kilogramlık patlayıcı ve 200 gram C-4 patlayıcı ile güçlendirilmiş 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği bulduğu belirtildi. Aynı bölgede, yine eylemlerde kullanılmak üzere 300 gram A-4 plastik patlayıcı, 1 adet savunma tipi el bombası, 3 adet elektrikli fünye, 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp, 1 adet küçük tüp, patlayıcı yapımında kullanılan elektronik cihaz ile malzemeler, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 8 adet kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 8 adet tabanca fişeği, uzak mesafelerde bulunan terör örgütü mensupları ile iletişim kurmak amacıyla kullanılan 4 adet sabit telsiz ve 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 7 adet sırt çantası, elektronik cihazları şarj etmek amacıyla kullanılan 2 adet güneş enerjisi paneli, örgütsel doküman ile bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği açıklandı.

Açıklamada, ele geçirilen el yapımı patlayıcı düzeneği ile 3 adet el bombası, yaşam malzemeleri ve 2 sığınak, Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla imha edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem