Hain saldırı: 6 şehit 3 yaralı

Bingöl'de meydana gelen hain saldırıda 6 polis şehit olurken 3 polis yaralandı.

Hain saldırı: 6 şehit 3 yaralı

Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından zırhlı polis servis aracının geçişi sırasında el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Terör saldırısında 5 polisin şehit olduğu ve 2'si ağır 4 polisin yaralandığı öğrenildi.

Bingöl çevre yolunun 15'nci kilometresinde saat 17.30 sıralarında teröristler tarafından çevik kuvvet polislerini taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör saldırısında 5 polis memurunun şehit olduğunu, 2'si ağır 4 polisin de yaralandığını açıkladı. 

Şiddetli patlamada servis aracı yan yatarken, içerisindeki polisler yaralandı. Terör saldırısının ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. 

Çevrede bulunan vatandaşlar da yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturan polis, daha sonra vatandaşları şeridin dışına çıkardı.

Yola patlayıcıyı tuzaklayan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

Bingöl’de polisleri taşıyan servis aracına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit sayısı 6’ya yükseldi.

Bingöl’de çevre yolunun 15’inci kilometresinde, polisleri taşıyan zırhlı polis aracının geçişi sırasında, yola park edilmiş bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 5 polis şehit olmuş, 2’si ağır olmak üzere 4 polis de yaralanmıştı. Yaralı polislerden 1’i kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Yaralı 3 polisin tedavisi ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler