Hadise nasıl bir erkek arıyor?

 Şu günlerde “Biz Burdayız” single’ıyla fırtınalar estiren Hadise, “Bu mesajı olan bir şarkı. Sadece hayatın güzel taraflarını yansıtmak istemiyorum” diyor. Ekim ayında Parfüm adlı yeni bir single, 2013’te de yeni bir albüm çıkaracağını söyleyen ünlü şark

Hadise nasıl bir erkek arıyor?

 

Şu günlerde “Biz Burdayız” single’ıyla fırtınalar estiren Hadise, “Bu mesajı olan bir şarkı. Sadece hayatın güzel taraflarını yansıtmak istemiyorum” diyor. Ekim ayında Parfüm adlı yeni bir single, 2013’te de yeni bir albüm çıkaracağını söyleyen ünlü şarkıcı aşk konusunda ise biraz sert. “Kısa süreli ilişkilere sıcak bakmıyorum, tarzım değil” diyor ve ekliyor, “İşim çok önemli. Bunun için yıllarımı harcadım. Hiçbir erkek işimi gölgeleyemez” diyor.

 

- Bu yaz sizden bir albüm bekledi dinleyenleriniz… 

 

Bir albüm için henüz hazır değilim. Anlatmak istediğim hikâyelerin oluşmasını ve birleşmesini istiyorum. Piyasa şarkılarla albüm yapmak çok kolay. “Hadi yapalım” derim. İki haftada okuruz; parayı ödersin, düzenlemesi yapılır ve çıkarırız. Ama ben öyle yapamıyorum. Mutfak çalışması benim için çok önemli. Yemeklerin iyi pişmesi, hazırlanması lazım. 'Aşk Kaç Beden Giyer?' albümümün baştan sona bir hikâyesi vardı. Sıradaki albümün de bunun üzerine çıkması lazım.

 

- Albüm yapmadınız ve 'Biz Buradayız' şarkısını çıkardınız. Nasıl seçtiniz bu şarkıyı?

 

İlk duyduğumda vuruldum. Deniz Erten'e aşk veya ayrılık anlatan sözler istemediğimi söylemiştim. O beni çok iyi bilir. Neler yaşadığımı, nelere sinirlendiğimi, hislerimi, neleri söylemek isteyip sustuğumu… Bunlara uygun sözler yazdı. Şarkıda çok şey anlatılıyor. Aile, siyaset, aşk... İnsana güç veren ve harekete geçiren bir şarkı.

 

- Video klibiniz de diğerlerinden farklı görünüyor. Bunu şarkının bütünlüğü için özellikle mi tercih ettiniz?

 

Klibi kardeşim Hülya Açıkgöz çekti.  Bu klipte güzel bir Hadise olmak istemedim. Güzel saç, makyaj, hoş kıyafetlerden ziyade mesajı olmalıydı. Hülya da anlattıklarımdan yola çıkıp şiddet gören kadınlar, Türk bayrağı, mendil satan çocuklar gibi öğeler kullandı.

 

HAYAT EĞLENCE DEĞİL

 

- Ne anlatmak istediniz peki bu öğelerle?

 

Sokakta mendil satan çocuklar görmek istemiyorum. Kadınlar şiddet görüyor, öldürülüyor. Gazeteyi açıyorum 8 tane haber! Adam karısını öldürmüş. Çocuğunu asmış. 

 

İnsanları uyandırmak lazım. Çoğu şey artık normal gelmeye başlıyor. İzlediğimiz şiddet haberleri gündelik olmaya başladı. Bunu engellemek lazım. Elimden geldiğince mesaj vermeye çalıştım.

 

- Yaz aylarında, herkes dans şarkısı yaparken siz bunu yaptınız. Mesajınız doğru adrese ulaşır mı sizce?

 

Bugüne kadar yazdan önce bir single çıkarayım gibi bir derdim olmadı. İyi iş önemli. İnsanları eğlendirmek istiyorum evet ama “Hayat sadece eğlence değil” diyerek bir farkındalık da yaratmak lazım. 

 

SELÜLİT HABERİ DE ŞİDDET!

 

- Sizi en çok ne rahatsız ediyor son dönemde?

 

Kadına -her anlamda- şiddetten rahatsızım. Mesela selülit haberleri… Bu da farklı bir şiddet. Magazincilerin işi yorum yapmak ama bunu abartmamak lazım. Atılan başlıklar insana hakaret etmemeli. Ekim ayında bir aşk şarkısı çıkaracağım adı, 'Parfüm'. Bu şarkı 'Biz Buradayız'dan çok önce hazırlandı, ticari düşünsem önce 'Parfüm'ü çıkartırdım. Yine Deniz Erten'in sözleri; alt yapısı cıvıl cıvıl, düzenleme Ozan Çolakoğlu'na ait. Ortalığı yıkacak bir şarkı!

 

- Sizin Deniz Erten'le yaptığınız şarkılar bir başka oluyor. Kimyanız tutmuş gibi…

 

Beni çok iyi tanıyor. İçimdeki fırtınaları, hüznümü, mutluluğumu... 

 

- “Biz yazdık, yine biz bozduk” diyorsunuz yeni şarkınızın sözlerinde… Dediğim dedik, inatçı biri misiniz?

 

İnatçılık huyum var. Annem küçükken de böyle olduğumu söyler. Her çılgınlığımın arkasında sadece benim kararlarım vardır. İstediğim şeyi anında yaparım. Deliyimdir bu konuda. “Sonu kötü olacak. Bunu yapmayayım” demek bana uymuyor. O zaman hayat sıkıcı olur. 

 

- Sinirli olur musunuz peki?

 

Çok az ama olduğum zaman fena olurum. Kapıları çarparım. Tanımadığım insanlara bu durumumu yansıtmam ama beni çok iyi tanıyan insanların yanında bağırabilirim. 

 

EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ

 

- Politika ile aranız nasıl?

 

Takip ediyorum. Zorundayım çünkü. Eğitim sistemi beni rahatsız ediyor mesela... 21. yüzyıldayız ama gençleri hâlâ yılda bir kez sınava sokuyoruz, tüm yıl o sınava hazırlanıyorlar. O iki saat içinde başarılı olamazsa, sil baştan… 

 

- Sizden politikacı olur mu?

 

Bu içten gelen bir şey. Ben nasıl sahne için yaratıldıysam, onlar da politika için doğuyor. Ben sahnede kalayım...

 

- Özel hayatınızda ilişkileri-nizde politik misiniz?

 

Özel hayatımda çat çat söylediğim şeyler de oluyor. Ama terazi görevi de görürüm. Dengede olsun her şey. Herkesin gönlü olsun. İş hayatında çok hoşuma gitmeyen şeyler bana yansıtılmıyor o yüzden çok rahatım. Ne yapacağımı, ne söyleyeceğimi bu yüzden iyi bilirim.

 

- İkna kabiliyetiniz var mıdır?

 

İnandığım durumlarda karşı tarafı kolay ikna ederim. 

 

- Yalan söyler misiniz?

 

Hiç yalan söyleyemiyorum. Kız kardeşlerim hemen anlıyor. Ama sosyal hayatın içinde bu durum farklı… 

 

- Aşk hayatınızda son durum nedir? Magazin programlarında bazı isimlerle yan yana getiriliyorsunuz.

 

Birini beğeniyorum desem onunla yazıyorlar. Biriyle aynı yerde olunca hemen 'beraber' yazıyorlar. Bu konuda ne diyeceğimi şaşırıyorum.

 

- Aşk yok mu yani hayatınızda?

 

İstiyorum. Heyecanlar oluyor arada sırada ama aşk yok. Benimle olmak kolay değil. Kompleks yapanlar oluyor… Benim bir düzenim var. İstediğim kişiyle kafama göre yaşayamam. 

 

KENDİMİ SEVİYORUM

 

- Ne önemli sizin için?

 

Aşkta hiçbir şey önemli değil. Aşk, aşktır. Vurulduğun an, vuruluyorsun. Annem “İstediğiniz kişiyle evlenin” der hep. Doğru kişi olduğunda evliliğe de sıcak bakıyorum. İş ki doğru kişi bulunsun.

 

- Fit görüyorum sizi şu an karşımda. Bikiniyle yakalanma korkusuyla mı oldu?

 

Öyle bir derdim yok. Bikini ile olmak bence özel bir durum. Sahnede ve işimde ne kadar rahatsam, özel hayatımda o kadar dikkatliyim. Ayrıca kendimi seven ve beğenen biriyim. 

 

İPUCU KLİPTE SAKLI

 

- Bir sosyal sorumluluk projesi de varmış planlarınız arasında.

 

Evet, böyle bir proje olacak. Çalışmaları sürüyor. Ama şimdi açıklamak istemiyorum. Klipte izlediğiniz şeylerden bu konuyla ilgili ipuçları alabilirsiniz. Yakın zamanda anlatacağım.

 

- Yurtdışı için önemli bir projeniz varmış. Öğrenebilir miyiz?

 

Puff Daddy'nin ekibinden biriyle, İngilizce bir şarkının kaydını yaptık. Dünya için bir çalışma. Bu şarkı için bir düet düşünüyoruz. Biraz vakit, zaman, emek istiyor. Olduğunda ses getirecek. Hayalimde dünya çapında işler yapmak var. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler