Hacısalihoğlu'ndan kadınlar günü mesajı

Kadınlara girişimciliğinin toplumlarda çekirdek ailede başlanılarak gelişmesi gerektiğini ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Kadın girişimciliğine önce aile desteği, sonra çevre ve kurumlarımızın desteği sağlanırsa Türkiye’nin 2023 vizyonu hed

Hacısalihoğlu'ndan kadınlar günü mesajı
Kadınlara girişimciliğinin toplumlarda çekirdek ailede başlanılarak gelişmesi gerektiğini ifade eden TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, “Kadın girişimciliğine önce aile desteği, sonra çevre ve kurumlarımızın desteği sağlanırsa Türkiye’nin 2023 vizyonu hedeflerine daha güçlü ulaşırız.” dedi.
 
8 mart dünya kadınlar günün dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu gelişmiş ve çağdaş bir Türkiye’nin en önemli mimarlarının kadınlar olduğunu dile getirdi. Ülkemizde ve dünyada kadın hak ve özgürlükleri mücadelesinin devam ettiğini ifada eden Hacısalihoğlu, “Ne yazık ki çağlar boyu devam eden bu hak arayışı ve eşitlik günümüzde de tam anlamıyla sağlanamamıştır.”dedi.
 
Hacısalihoğlu mesajında, şu görüşleri paylaştı: “Türkiye’nin 2023 vizyonu hedeflerinin yakalanmasında kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama katılması ve desteklenmesinin ülkemizde geleceği açısından yaşamsal önemi bulunmaktadır. Ülkemizde Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulunu oluşturarak ve destekleyerek bu alanda çok başarılı bir örnek girişimi hayata geçirmiştir. TOBB Camiasında Kadın Girişimciler Kurulunun desteklenmesi ile 81 ildeki üye sayısı hızla artmakta ve yaklaşık 6 bin kadın girişimciye ulaşılmıştır. Kadınlarımızın çalışma hayatına girişimci olarak katılmasını amaç eden bu TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu da ilimizde başarıyla temsil edilmekte ve çalışmalarıyla her geçen gün takdir toplamaktadırlar. 8 Mart dünya kadınlar günü vesilesiyle ilimizde ve bölgemizde kadınlarımızın girişimci olarak çalışma hayatında yer almasını sağlayacak adımların önünün açılmasının toplumun her katmanından destek verilmelidir. Bu destek öncelikle toplumun çekirdeğini oluşturan aile, sonra çevre ve kurumlarımızla devam ettirilmelidir.  Ayrıca ülkemizde kız çocuklarımızın okul hayatına kazandırılması, toplumumuzda cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılması gibi son derece kadın hayatını kısıtlayıcı ve özgürlüklerini engelleyici koşulların da ortadan kaldırılmasına toplum olarak destek vermemiz gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler