Hacısalihoğlu: Türkiye’de iş kurma oranının artmasını arzuluyoruz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, girişimcilik eğitimi alanların iş kurma oranının artmasını arzu ettiklerini söyledi.

Hacısalihoğlu: Türkiye’de iş kurma oranının artmasını arzuluyoruz
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, girişimcilik eğitimi alanların iş kurma oranının artmasını arzu ettiklerini söyledi.

Akçaabat Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan kişilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Akçaabat Belediyesi salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Şefik Türkmen, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KOSGEB Trabzon Müdürü Mehmet Turhal ve diğer ilgililer katıldı.

TÜRKMEN: ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞKAN OLMAK

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, eğitim programı için kaynak ararken TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yönlendirmesiyle KOSGEB’le temasa geçtiklerini belirterek, “Bilgi birikimi, tecrübe, beceri önemli. Her şey para değil. Birçok girişimci parayla değil sıfırdan çalışma hayatına başlamıştır. Önemli olan çalışkan olmak” dedi.

KOSGEB Trabzon Müdürü Mehmet Turhal ise, eğitime katılanlara seslenerek, “Güzel iş fikirlerinizi bekliyoruz. Kendi hayalleriniz olsun. Devlet destekleri sizi hızlandırır ama tüm programınızı bu destekler üzerine yapılandırmayın” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: GİRİŞİMCİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da törende yaptığı konuşmada, verilen eğitimin aslında bir girişimcilik kültürü aşılamayı amaçladığını belirterek şunları söyledi:

“Bütün amaç herkesi girişimci yapmak. Bu eğitimin devamında bazı destekler olması gerekli. Ama önemli olan kendinizi güçlü görmeniz ki, bu elinizdeki diplomadan kaynaklanacak. Girişimcilik eğitimlerinde arzu ettiğimiz hemen herkesin iş sahibi olmasıdır. İş sahibi olurken de özellikle esnaf şeklinde değil de bizim üyemiz olan tüccar ve sanayici olarak iş sahibi olunması esas hedefimizdir. Çünkü daha büyük hedeflerin olması demek; refah seviyesinin daha fazla yükselmesi, istihdama daha fazla katkı, daha fazla vergi vererek ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak demektir. Girişimciliği bu bakımdan çok önemsiyoruz.”

“ARZUMUZ İŞ KURMA ORANININ DAHA FAZLA OLMASI”

TTSO olarak son 5 yılda 3 binin üzerinde kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitim verdiklerimizin ne kadarının iş kurabildiği konusunda bir araştırma yaptık. Buna göre oran yüzde 4 çıktı. Arzumuz daha fazla olmasıydı ama en azından 100 kişiden 4 kişinin iş sahibi olduğunu biliyoruz. Bu kişiler kendi hayatlarını kurtardıkları gibi istihdamla başkalarının da hayatına katkıda bulunacaklar. Bu bir başlangıç. İnanıyoruz ki bundan sonra devam edecektir. KOSGEB’in girişimcilik eğitiminde ve iş kurmada verdiği destekler çok önemli. Bazen ‘biz buradan destek alacağız iş kuralım’ diye yola çıkılıyor. Buna sakın güvenmeyin. Siz işinizi kurun, devletten ne kadar katkı alabilirseniz. Akçaabat’ta herkes girişimci. Belediyenin böyle bir organizasyon yapması çok olumlu. Eğitim programları bir şekilde devam etmeli. Umarım bu programa katılanlar başarılı olur. Bakalım 29 kişiden kaç kişi iş kuracak. İnşallah bu oran yüzde 4 değil de yüzde 80 çıkar ve örnek bir proje olur.”

SERTİFİKALAR DAĞITILDI

Konuşmaların ardından Girişimcilik Eğitimi’ni bitiren 29 kişiye sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in sertifika programı eğitimcisi Hakan Savaş’a teşekkür plaketi vermesinin ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler