Hacıosmanoğlu'na 2 yıl hapis istendi!

Trabzonspor eski kaptanı, eski başkanı ve Trabzon’un eski bakanlarından AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ın suç duyurusu ile ilgili savcı kararını verdi.Günebakış Gazetesi’nin haberine göre Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun iki

Hacıosmanoğlu'na 2 yıl hapis istendi!

Trabzonspor eski kaptanı, eski başkanı ve Trabzon’un eski bakanlarından AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak’ın suç duyurusu ile ilgili savcı kararını verdi.

Günebakış Gazetesi’nin haberine göre Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun iki yıla kadar hapsi ve seçme seçilme hakkının men edilmesi istendi. Hacıosmanoğlu’nun 9 Haziran 2014 tarihinde gazeteci Yunus Emre Sel’e verdiği röportajda, ‘Özkan Sümer’e her ne kadar kızsam da doğru söylediği sözler var. Sümer’in Faruk Nafız Özak ile ilgili söylediği ‘Seccadeli sahtekar’ kelimesi kendisine çok güzel yakışıyor’ şeklinde sözler sarf etmişti. 

Başkan Hacıosmanoğlu’nun bu sözlerinin ardından harekete geçen AK Partili Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, avukatı Salih Cora aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Selma Polat, önce Hacıosmanoğlu’nun ardından da tanık olarak gazetecinin ifadesini aldı. Yaptığı inceleme sonucunda hakaret suçunun oluştuğunu tespit eden Savcı Polat, hazırladığı iddianameyi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Gazetelerde yer alan haberin geniş kitleler tarafından okunduğu ve suçun oluştuğu belirtilen iddianamede Başkan Hacıosmanoğlu’nun TCK 125/2 maddesine göre 2 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede ayrıca Hacıosmanoğlu’nun Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak yargılama sonucunda ceza alması durumunda TCK’nın 53’üncü maddesine göre seçme ve seçilme hakkından da yoksun bırakılması da talep edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem